Rohdiamant og Espri er borte

Dette innlegget ble publisert 16. juni 2011 og innholdet kan være utdatert.

Faren til BH Romanov, Rohdiamant, har gått bort i en alder av 21 år.

To viktige bidragsytere for dressuravlen er nå gått bort.

I februar feiret Espri (e. Eiger I/Diplomat) sin 30-årsdag på statsstutteriet Celle i Tyskland. Men i begynnelsen av sesongen viste hingsten at han syntes det var slitsomt å hoppe på bukken og ble derfor pensjonist på heltid. Nylig ble det besluttet å avlive hingsten, da han plutselig led av multippel organsvikt.

Sønnen Escudo I, som ble Årets Hannoveranerhingst 2009, tar nå over som avlsmatador og fører familiens gener videre.

Rohdiamant måtte gi tapt
Også Rohdiamant har avsluttet sine dager i en alder av 21 år. Hingsten etter Rubinstein I/Inschallah x skadet seg så mye i paddock for en måned siden at hans bedekningskarriere var i fare. I etterkant har skaden blitt verre og Station Lodbergen fant ikke noen kur.

Hingsten var også suksessfull på dressurbanen med amerikanske Lisa Wilcox. Det var Gudula Vorwerk-Happ som oppdaget hingsten. Hun eide og drev Gestüt Vorwek, som er et av de eldste og mest kjente stutteriene i Tyskland. Gården ble solgt i 2009. I sin karriere ble Rohdiamant blant annet to ganger vinner av det nasjonale mesterskapet.
Som avlshingst har han mer enn 50 godkjente sønner, hvor de mest kjente er BH Romanov, Ron William, Rhodon og Rosenberg. Sine mest kjente avkom i sporten er nevnte BH Romanov, Responsible og Eremo del Castegno. Han er også morfar til Augustin, topphesten til Østerrikes Victoria Max-Theurer. Hennes mor eier nå Vorwerk.

Hans helbror, Royal Diamond, som er født i 1994 er ennå på stutteri Lodbergen, men har bare vært halvparten så populær i Hannover som sin bror. De har tilnærmet samme indeks og like mange konkurrende og plasserte avkom i relasjon til antall registrerte avkom. Men Rohdiamant var mørkebrun, og Royal Diamond skimmel.

1 Comment

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*