Kvalifiseringene fortsetter

Dette innlegget ble publisert 8. juni 2011 og innholdet kan være utdatert.
Swix og Lars Rasmussen under hingstekåringen i Herning tidligere i år.

 

Under landsstevnet i Drammen i helgen var det flere ekvipasjer som kvalifiserte seg til breedersfinalene i dressur.

I 5-årsklassen lørdag var det kun tre startende og seieren tok den kårede hingsten Swix e. Sandro Hit/Depardieu ridd av Lars Rasmussen. Ekvipasjen oppnådde 74,4 prosent og tok dermed en klar seier i klassen. Swix er en norskoppdrettet NV-hingst som er kåret i både Norsk Varmblod og Dansk Varmblod.

Swix er allerede kvalifisert til finalen i august etter å ha tatt to seire med godt over 70 prosent under stevnet på Nes for et par uker siden.

Højersmindes Rositta og Margrethe Janbu under stevnet på Ellingsrud forrige måned.

Seksårklassen hadde flere deltakere og her ble det også flere kvalifiserte ekvipasjer. Seieren tok Julie Marlene Fusdahl og Hoferbe med 75,6 prosent. Andreplassen ble delt mellom Højersmindes Rositta ridd av Margrethe Janbu og Systole ridd av Maren Lang-Ree. Højersmindes Rositta er en DV-hoppe etter Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro, mens Systole er en svenskoppdrettet hoppe etter Negro/Davignon I. De oppnådde begge 73 prosent av dommere Nina von Hirsch og Morten Østenstad.

Over 70 prosent ble det også for Vivelstads Renoir ridd av Mette Hansson. Norsk varmblodshingsten etter De Noir/Resident som er oppdrettet av Hansson selv endte på 72,2 prosent og dermed en 4. plass. Femteplassen klarte også kvalifiseringskravet til finalen. Kristin Brekke red NV-vallaken Roderico til 68,8 prosent.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*