Klart for det norske uttaket

Dette innlegget ble publisert 27. juni 2011 og innholdet kan være utdatert.

Torsdag og fredag arrangerer Norsk Varmblod uttak til årets Unghest-VM for dressurhester.

Wim Ernes observerte hestene som deltok under NV-treningen i mai.

Norsk Varmblod skriver i dag på sin hjemmeside at det vil bli programridning torsdag kveld fra klokken 17.00-19.00 og fredag morgen fra klokken 08.00-10.00 for aktuelle kandidater. Arrangementet vil finne sted på Stall-K i Kongsberg. Ekvipasjene vil gjennomføre det innledende programmet torsdag og finaleprogrammet på fredag før det blir tatt en avgjørelse. Det vil bli valgt ut inntil to kandidater i hver årgang med en reserve. Norsk Varmblod opplyser at NV-stambokførte hester vil bli prioritert. For fulle kriterier se linken under.

I år har NV valgt å bruke hollandske Wim Ernes som konsulent under uttaket. Han vil sammen med den norske dressurdommeren Øivind Ødemotland avgjøre hvem som eventuelt får reise til Verden i august. Ernes er internasjonal dressurdommer, leder for uttakskomiteen til Unghest-VM for dressurhester i Holland og gangartskonsulent for KWPN under deres hingstekåringer.

Ernes var i Norge i midten av mai i sammenheng med unghesttrening og seminar arrangert av Norsk Varmblod. Tanken var at han skulle få mulighet til å observere aktuelle VM-hester ved flere anledninger.

I forbindelse med uttaket vil det også være mulig å trene for Wim Ernes. Norsk Varmblod informerer om at det fortsatt er noen ledige plasser på denne treningen. For mer informasjon se www.norskvarmblod.no.

 

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*