En legende er gått bort

Dette innlegget ble publisert 29. juni 2011 og innholdet kan være utdatert.

Weltmeyer er død – i en alder av 27 år.  Hingsten er blant annet far til White Talisman, som er kåret i Norsk Varmblod.

Hingsten ble født i 1984, og ifølge hans oppdretter, Hermann Meyer var han en sensasjon dagen han var født. Under kåringen i Verden ble han også fløyhingst.

Suksessen fortsatte ved Bundechampionatet. – Han beveget seg rolig gjennom arenaen. Travet hans var fantastisk. Det kunne ikke ha vært bedre. Komiteen ga ham 10. For galoppen fikk han 9,5. Skrittet dekket mye mark og fikk 8. I tillegg fikk han 9,5 for eksteriøret og i helhet, forteller Dr. Ludwig Christmann fra Hannoveranerforbundet.

Testrytteren ved Bundeschampionatet, Johann Hinnemann, var derimot ikke så begeistret. Han ga hingsten så lav poengsum at speakeren nektet å lese det opp høyt og foreslo at rytteren selv kunne avsløre poengsummen og forklaringen bak den.

Selv mange år etterpå, i en tid hvor Weltmeyer er en anerkjent champion, har Hinnemann ikke endret mening.

– Jeg har fortsatt ikke endret oppfatningen min. Lederen for det hannoveranske stutteriet, Dr. Bade, var svært sint da vi ga Weltmeyer lave karakterer etter ridningen, men vi må vurdere en ridehestkonkurranse og ikke en hingstekonkurranse. Weltmeyer er et monument av en hest, og han vil produsere veldig gode ridehester som vil gi framgang i avlen. Men da jeg red ham i Bundeschampionatet, var han en ukomfortabel hest å ri. Han har gitt mye energi og perfekte basisgangarter til sine avkom og de har vært suksessfylte ved Bundeschampionatet. Nå har jeg noen hester her som har Weltmeyer som bestefar og jeg er veldig entusiastisk.

White Talisman.

Weltmeyer vant sin bruksprøve ved Adelheidsdorf med en poengsum på 143,94 i dressur. Overraskende nok fikk han også 141,44 i sprang.

Dr. Bade beholdt hingsten på stutteriet i Celle hvor han bedekte 200 hovedstamboks- og statspremierte hopper. Det var en særdeles god start for hingstens avlskarriere. Wittinger var fra hans første årgang (1991) og ble fløyhingst. Året etter vant han Bundeschampionatet og bruksprøven. I 1992 ble Wolkenstein II reservefløy og vant bruksprøven året etter. Det året ble Wolkentanz vinner ved kåringen og vant det påfølgende Bundeschampionatet, samtidig som han ble nummer to ved bruksprøven.

Her i Norge har vi også en NV-kåret hingst etter Weltmeyer, det dreier seg om skimmelen White Talisman (mf. Hill Hawk xx) som ble kåret på Brunstad i 2009. Hingsten vant 4-årschampionatet i Danmark og ble også tatt ut til Unghest-VM. Hingsten står for sesongen hos Tobajo Sporthorses.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*