Hingstenytt fra Sverige

Dette innlegget ble publisert 26. mars 2011 og innholdet kan være utdatert.


Flyinge melder om flere hingster i sin hingstekolleksjon for 2011, blant annet vinneren av 35-dagerstesten i Danmark.

Flyinge informerer om at vinneren av den danske bruksprøven kommer til å stå hos dem i sesongen 2011. Rausing er en fire år gammel hingst etter Rock Forever med Donnerhall som morfar. Han ble først godkjent i Westfalen, og så kjøpt av Lena Nyström og Johan Iversen på auksjonen. Deretter ble han solgt til Elizabeth Ball fra USA som nå eier ham. I 2010 ble hingsten premiehingst i Danmark. Høsten 2010 vant han 35-dagerstesten med 881,5 poeng i dressurdelen. For noen uker siden ble han endelig godkjent og fikk 9 i skritt, 9 i trav, 8 i galopp og 9 i helhetsinntrykk.

– Rausing representerer nytt gangartsblod i Sverige.Faren Rock Forever har hatt en veldig fin start på sin avlskarriere og har med sine første avkom vakt stor oppmerksomhet i Westfalen. Ut av morsstammen til Rausing finnes det mange sportshester på høyt nivå i både dressur og sprang. Dette i kombinasjon med hans egne gangartskvaliteter av høy klasse gjør at jeg har store forhåpninger til Rausing som avlshinst, sier Karl-Henrik Heimdahl, som er avlssjef på Flyinge.

Flyinge melder også at hingsten Centaurus 1221 vil inngå i stutteriets avlsprogram for 2011. Hingstens eier og rytter Olof Smith bor i nærheten av Flyinge og kommer dermed til å fortsette å ri og utdanne hesten samtidig med avlstjenesten.

Samtidig vil den 11 år gamle holsteinerhingsten Cartier også tilbringe sesongen på Flyinge. Hingsten etter Contender/Capitol I ble avlsgodkjent i Sverige åtte år gammel basert på internasjonale prestasjoner i sprang. Tidligere har hingsten stått på Eklnda Stutteri.

Flyinge vil også gjennom sitt samarbeid med Landgestüt i Tyskland tilby Stakkato på transportsæd. Samtidig melder Flyinge at også Celle-hingstene Don Henrico, Don Index, Edward, Grey Top og Valentino vil være tilgjengelige gjennom Flyinge etter å ha oppnådd godkjenning hos ASVH.

Björkhaga Stuteri AB melder også at Charon 1132 vil returnere til Sverige og avlsarbeid etter utdanning i Tyskland. Hingsten har siden 2008 stått hos Jonny Hilberath i Tyskland hvor han også har konkurrert.

 

 

 

 

 

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*