9 til Favorit Ask

Dette innlegget ble publisert 10. mars 2011 og innholdet kan være utdatert.
Favorit Ask (e. Diamant de Semilly/Darco) fikk 9.0 og vant L-klassen torsdag.

Favorit Ask fikk høyest karakter av Bo Kristoffersen. To norskeide blandet seg inn oppe på resultatlisten.

Toftehøjs Credeau.

Av de 18 startende var det flest hingster, men også noen vallaker og en hoppe stod på startlisten. Blant annet var den norskeide vallaken Toftehøjs Credeau (e. Crelido/Diamant) med. Han vant fjorårets unghestchampionat med Camilla Enemark på ryggen. Kristin Andresen kjøpte denne vallaken på auksjonen sammen med Katrinelund, og Stein Endresen har ridd hesten siden da. I Herning er det igjen Camilla Enemark som konkurrerer med unghesten.

Under bedømmelsen fikk Toftehøjs Credeau karakteren 8,4 og ble betegnet av Bo Kristoffersen som en flott hest av internasjonal type som hopper med en utrolig kapasitet. Han mente at det i dag knep noe med bakbeina, men at han ville se hvordan den utviklet seg til i morgen. Den fikk også skryt for å hoppe fint opp fra bakken. Toftehøjs Credeau endte på en delt 6. plass, kun slått av kårede hingster.

Clapton ble betegnet som en ferdig og sterk hest med fantastisk bakbeinsteknikk.

Clapton er en Dansk Varmblod som er kåret i Norsk Varmblod, og som er oppdrettet og eies av Geir Madsgård. – En hest som er utrolig ferdig og sterk i sin kropp, en hest med en fantastisk bakbeinsteknikk. Den har utrolig mye kraft i spranget, og den er sterk i overlinjen og lager dermed også et fantastisk sprang bak, sa Kristoffersen og belønnet skimmelen med 8,4 – noe som  holdt til delt 6. plass.

Vinneren av klassen ble fjorårets fløyhingst Favorit Ask (e. Diamant de Semilly/Darco), som fikk dommeren til å trekke frem 9.0. – En internajonal type. En deilig stor hest som til tross for sin størrelse henger fornuftig sammen hele veien. En hest som hopper med all kapasitet i hele verden, og med et stort overblikk. En hest som hopper godt av fra bakken, og som selv med sin størrelse kan gå dypt og likevel avvikle spranget. En hest som hopper med stor, stor forsiktighet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*