3-årige fløyhingster

Dette innlegget ble publisert 14. mars 2011 og innholdet kan være utdatert.

Era Dancing Hit e. Uno Don Diego/Sandro Hit ble årets fløyhingst for 3-åringer i Dansk Varmblod.

Ikke helt overraskende ble det en danskavlet dressurhingst som gikk på fløyen av 3-åringene, mens det var en tyskfødt oldenburgerhest som ble satt fremst av spranghingstene.

Kat. nr. 37, Era Dancing Hit (e. Uno Don Diego/Sandro Hit) ble satt på fløyen av den danske kåringskommisjonen under årets kåring i Herning. Hingsten er oppdrettet av Stutteri Era, og eies nå av Højagergaard ved Bente og Jørgen Steen Jensen. Hingsten er for øvrig det første føllet som ble oppdrettet på Stutteri Era, og ble solgt via Dansk Varmblods eliteføllauksjon. Era Dancing Hits mor er Sumatra Hit, som var Siegerstute. Hun vant sin rideprøve med 8,1 i resultat. Hun fikk blant annet 9 i ridbarhet, og har en kåret helbror og en yngre helsøster som også vant sin rideprøve.

Ytterligere fire premiehingster ble premiert, og av disse var tre danskavlet. Kun BH Don Olymbrio L e. Jazz/Ferro er født utenfor den danske landegrensen, nemlig i Holland. Dommerne har latt seg imponere ekstra av denne kolleksjonen, og avlskonsulent Karina Christiansen påpekte at kvaliteten var helt ekstraordinær i år: – Fantastisk flotte og typefaste gangartskometer.

Premiehingster, dressur

  • Kat. nr. 37 Era Dancing Hit (e. Uno Don Diego/Sandro Hit)
  • Katnr. 34 Tailormade Attention e. Abanos/Bøgelys Camaro, eier:  Tailormade Horses ApS
  • Katnr. 45 Freezebee Pari e. Firenze/Akinos, eier: Priess Horses A/S
  • Katnr. 68 Zonik efter Blue Hors Zack/Blue Hors Romanov eier: Helgstrand Dressage
  • Katnr. 71 Blue Hors Don Olymbrio L efter Jazz/Ferro eier: Blue Hors ApS
Cavall Ask ble satt på fløyen av spranghingstene i Dansk Varmblod.

Højagergaard hadde også stor suksess med sin spranghingst Chandler (e. Casall/Carolus I) som ble premiehingst i det sprangbetonte holdet av i alt tre stykker. På fløyen satte kåringskommisjonen den tyskfødte Oldenburg International-hingsten Cavall Ask (e. Calido I/C-Indoctro) som de anskaffet seg før jul. Skimmelen ble da utnevnt til premiehingst ved hingstekåringen i Vechta, hvor han også ble rangert som nummer 4. Han viste svært god løshopping under den danske kåringen og er også av en moderne og edel type. – Det er en riktig flott kolleksjon, og tre er helt i særklasse.

Kommisjonen valgte seg også ut en tredje premiehingst, nemlig Heartbeat-sønnen Mønsteds Hardcore som har fullblodshingsten Come Fast xx som morfar.

Premiehingster, sprang

  • Cavall Ask (e. Calido I/C-Indoctro) eier: Stutteri Ask
  • Chandler (e. Casall/Carolus I) eier: Højagergaard
  • Mønsteds Hardcore (e. Heartbeat/Come Fast xx) eier: Ina Mønsted Pedersen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*