Løshoppingen overstått

Dette innlegget ble publisert 22. februar 2011 og innholdet kan være utdatert.

Årets kåring er i gang og mandag kveld stod eksteriørvisning og løshopping på programmet.

For hingstene var ikke dette første møte med kåringsnemda da de allerede tidligere på dagen hadde blitt mønstret på hardt underlag. Norsk Varmblods kåringsnemd består i år av Cecilie Kilde, Magne Lilleng, Guri Harr og Tore Kvam, samt danske Klaus Munkedal som gangartskonsulent og hollandske Rob Ehrens som sprangkonsulent.

Rob Ehrens ga en kommentar til hver av hingstene etter at de hadde fullført løshoppingen.

I hovedarenaen i kveld fikk vi først se de 3 år gamle hingstene. De ble først mønstret i hånd og vist løst før de fikk forsøke seg på løshoppingsbanen. Nemda ser på hvordan hestene takserer hindrene og løser oppgaven og vurderer teknikk og kapasitet. Etter hver hingst ga Rob Ehrens en kommentar.

Vil du vite mer om hingstekandidatene? Sjekk ut vår hingstepresentasjon.

Kommentarer fra Rob Ehrens
Kat. nr. 01 Thorsøs d’Ycem
Hesten var noe stiv i kroppen og ikke løsgjort nok. Han manglet også noe teknikk og kraft i hoppingen. Galoppen var også noe stiv.

Gangartshingsten JJ Hamsun fikk skryt for sin hoppning.

Kat. nr. 02 JJ Hamsun
En fin type med en god galopp. Han var elastisk i kroppen. Til å være en dressurhest er han en god spranghest med god teknikk og nok kapasitet. Igjen en veldig god galopp.

Kat. nr. 04 Lærkebjergs San Diego
En normal type, sprangteknikken hans er litt ujevn i frambena. Han bruker ikke kroppen nok og galoppen er litt kort og ikke elastisk nok. Etter min mening er han som spranghest helt normal.

Kat nr. 05 Doncan
Hingsten har store bevegelser i skritt, trav og galopp. Han er litt «hoppete» i galoppen, men dette blir bedre etter hvert som han hopper. Han har helt klart kapasitet til å hoppe høyere, men teknikken hans kommer litt i veien. Frambena hans er fortsatt ikke alltid parallelle og han kunne vært rundere over hinderet. Men han ønsker å gjøre det og har kraften, men kunne altså vært rundere.

Kat. nr. 06 Lerens Pablo
Hingsten har veldig interessante blodlinjer med Equest Carnute og Animo med Heartbreaker også lenger bak. Hesten er aktiv og ønsker å gjøre jobben, men han er litt for rask. I begynnelsen er han kvikk av bakken og bruker kroppen godt, men han sliter med å bedømme avstanden og kunne brukt kroppen sin bedre. Han trenger å lære.

Kat. nr .07 Cash
En fin type med en galopp som er elastisk nok. Han blir litt senket i rygget, også når han hopper, men er kvikk nok av bakken. På det første hinderet ser han på bommen, men etter det kommer han ikke nok opp i skulderen og blir litt for senket i ryggen.

Katalog nummer 08 Clearo fikk skryt for sin galopp og teknikk, men Ehrens ønsket mer løft i skulderen.

Kat. nr. 08 Clearo
Sympatisk hest som viste en fin balansert galopp under løsvisningen. Hver gang han byttet diagonal byttet han også galopp på en fin måte. I selve hoppingen er teknikken ok både foran og bak, det eneste som ikke er så positivt er at han ikke kommer nok opp i skulderen slik at han kaster seg litt frem over hinderet og lander litt for tungt. Men det er en hest med et visst potensiale.

Kat. nr. 09 Lord
Han har en løsgjort og balansert galopp hvor han bytter fint hver gang. I sprangdelen har han kapasiteten som skal til og teknikken er ikke verst, men han sliter for øyeblikket med å vente og tenker ikke nok. Han tenker bare fremover og venter ikke slik som han gjør i galoppen under løsvisningen.

Eksteriørbedømmelse
De resterende hingstene ble kun eksteriørvurdert. Først ut var Royal Butterfly e. Tobajo Picez/Jimtown. Hingsten ble vist under fjorårets kåring, men ble da ikke kåret. Deretter fulgte Batman T, Drammen HH Z, Unbelivable og tilslutt Grauff’s Luciano. Det ble ikke gitt noen kommentar fra nemda om disse hingstene.

Katalog nummer 03 Myrstads Havidoff er strøket.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*