Resultatet oppheves

Dette innlegget ble publisert 17. januar 2011 og innholdet kan være utdatert.

Teknisk komité reglement (TKr) har behandlet klagen i forbindelse med NBT-finalen for 5-åringer i sprang 2010.

Ifølge dokumenter Avlshest.no har fått tilgang til vil det for året 2010 ikke være noen vinner av NBT-finalen for 5-åringer i sprang. På oppfordring fra NRYF har komitéen sett nærmere på om resultatet i klassen er riktig, og om dommeren har opptrådt i strid med reglementet. TKr består av Torunn Knævelsrud (leder), Ivar Alme, Harald Farbrot og Hege Trulsen.

Komiteen har i sin redegjørelse kommet frem til at resultatet i NBT-finalen for 5-åringer i sprang 2010 ikke kan bli stående. Dermed oppheves resultatene, og Michelle Perryman på Al Bundy som ble annonsert som vinner innehar likevel ikke førsteplassen ettersom det ikke vil være noen vinner av denne klassen. Derimot vil de fire ekvipasjene som var klare for omhopping regnes som likeplasserte og dele pengepremiene for 1. til 4. plass likt mellom seg.

Videre konkluderes det med at dommer har – både ved oppførsel og ved å ha utvist manglende forståelse for sin egen rolle som dommer – forbrutt seg mot § 175 om utilbørlig oppførsel. Dessuten finner TKr at både dommer og overdommer var inhabile i finalen.

Denne saken har også satt lys på andre forhold. Komiteen påpeker at så lenge Breeders ikke er definert som mesterskap i konkurransereglementet, bør krav til dommeres habilitet fremgå i statuttene. Samtidig vil også TKr at konkurransereglementet vurderes på punktet om habilitet. Også generelt skal temaet habilitet gjennomgås grundig på tvers av grener. Endringer i sprangreglementet om tidsfrist for innridning på konkurransebanen for start etter opprop er også noe som skal vurderes. Til sist skriver komiteen i sin redegjørelse at det må påtales når teknisk personell og arrangører ikke besvarer henvendelser i forbindelse med behandling av protester og klager.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*