Pensjonert fra avlen

Dette innlegget ble publisert 4. desember 2010 og innholdet kan være utdatert.

I en alder av 21 år vender Baloubet du Rouet tilbake til Portugal.

Ifølge Equisport har eieren til SF-hingsten, Pereira Coutinho bestemt at hingsten har gjort seg fortjent til å vende tilbake til Portugal. Baloubet du Rouet (e. Galoubet A/Starter/Bel Avenir) skal pensjoneres etter å ha virket i avl i fire år hos belgiske Linalux Stables. SF-hingsten er kåret i Holsteinerforbundet, BWP, SF, Hannoveranerforbundet og SWB.

Baloubet du Rouet er en av de mest berømte spranghestene gjennom tidene. Med rytter Rodrigo Pessoa vant han verdenscupen tre år på rad fra 1998 til og med 2001. I tillegg var ekvipasjen også på pallen ved tre andre, nemlig i 2001 til 2003. De tok gull i Athen i 2004, og har også OL-bronse fra Sydney 2000. Hingsten ble for øvrig ridd av Rodrigos far, Nelson, fram til han var ni år.

Det er fortsatt mulig å få tak i frossen sæd hos Linalux Stables for «eksepsjonelt bra hopper», ifølge hingstportalen.com. Ifølge paardenfooken.nl har hingsten 36 kårede hingster p.t.  i forskjellige forbund. Den mest kjente er nok Balou du Rouet, som selv har hatt svært stor suksess i både sport og avl. Den 11-årige hingsten med Continue og Domino på morssiden er godkjent for avl i Hannover, Mecklenburg, Oldenburg, OS-International, Rhineland, Sør-tyske forbund, Westphalia, Finland, Frankrike, IHB, Italia, Sverige og Zangersheide. Hingsten har 27 kårede hingster registrert i databasen paardenfokken.nl per dags dato.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*