Utstillinger 2010

Dette innlegget ble publisert 23. november 2010 og innholdet kan være utdatert.

Totalt 191 hester har deltatt på utstillinger i regi av det norske forbundet.

Pressemelding fra Norsk Varmblod:

Tabellen viser en oversikt over antall hester til våre utstillinger i 2010. Deltagere på Eliteskuet og finalene for unghestene er ikke med i tallene, deltakere på den åpne utstillingsdelen under Eliteskuet er imidlertid medregnet.

Klasse Antall
Føll 68
Toåringer 18
Hopper u/bruksprøve 19
Hopper m/bruksprøve 13
Treårstest 24
Fireårstest 28
Sportshesttest 13
Uoffisiell klasse åringer 8
Totalt 191

Vi jobber nå for å kunne få presentert statistikker og oversikter over slike ting som utstillingsdeltakelse over tid, kvalitetsutvikling på hestematerialet og så videre.

Resultatservicesidene oppdateres stadig og resultater fra regionale utstillinger er nå oppdatert med materiale som er gjort elektronisk tilgjengelig, det mangler fremdeles elektroniske lister fra et par regioner, men vi håper dette er på plass om kort tid. Vi jobber også med å få publisert så mye eldre materiale som mulig, men konvertering av resultater og lignende er et tidkrevende arbeid.

Informasjon fra unghesttester, Breeders og så videre oppdateres også etterhvert som materialet gjøres elektronisk, men dette arbeidet tar tid både i konvertering og innhenting av eldre materiale.

I det pågående doktorgradsarbeidet på Ås er en av informasjonskildene for avlsverdiberegning 3- og 4-årstestene, og vi ser at vi gjerne skulle hatt flere deltakere på disse. Slik deltagerantallet er nå er informasjonsgrunnlaget for svakt til å kunne gjøre sikre beregninger basert på kun norsk materiale.

I og med det nordiske samarbeidet vil vi til en viss grad kunne kompansere for manglende informasjon fra Norge ved å bruke informasjonskilder fra de andre landene, men for de norskfødte, kårede hingstene som ikke har avkom med testresultater i andre lang vil blant annet avlsverdier kunne bli mer usikre enn det vi kunne ønske oss. Avlsverdier for populasjonen skal beregnes på bakgrunn av såkalte avlsarrangement, for eksempel unghesttester, men også resultater fra sporten skal brukes i arbeidet. Det er sportshester vi avler og sportsresultater er den viktigste kilden til informasjon, men siden det tar tid før hester kommer ut i sporten er avlsarrangement viktige for å kunne få informasjon om den enkelte hestes nedarvingsevne på et tidligere stadium i hestens liv.

Vi oppfordrer alle til å komme med hestene deres på utstilling neste sesong, spesielt dere med unghester men også alle andre. Jo mer informasjon vi får samlet inn om den norske populasjonen av varmblods rideheste jo bedre arbeid kan vi gjøre for dere i andre enden!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*