Lærerikt løshoppingskurs

Dette innlegget ble publisert 22. november 2010 og innholdet kan være utdatert.


Flere hesteinteresserte møtte opp da Kady Besseberg arrangerte løshoppingskurs i helgen.

Til tross for litt frafall på grunn av sykdom, møtte sju hester og et tjuetalls personer opp til løshoppingkurs søndag 21. november i Vestfold. Kady Besseberg ved Stutteri Enga er av den oppfatning at mange unghester møter altfor dårlig forberedt til løshopping ved utstillinger og tester, og dette ønsker hun å gjøre noe med.

Dagen begynte med teori i ridehuset hvor deltakerne først ble bedt om å tenke over hvorfor man løshopper hester. Det er mange grunner til dette, og dette var noe av det som ble nevnt:

  • Introdusere hester for hinder
  • Se hestens teknikk og kapasitet
  • Forberede hesten til avprøvning
  • Venne hesten til skumle ting uten rytter
  • Avvekslende og variert trening
  • Forbedre kroppsbeherskelse og avstandsbedømmelse
  • Miljøtrening
  • Øke mot, kondisjon og spenst

Deretter viste Kady flere måter man kan dele inn ridebanen på for å løshoppe, og hva som er fordelene og ulempene ved de forskjellige løsningene. Hun viste også hvordan man skal posisjonere seg ved hindergaten. Av hestene som ble vist var de alle på ulike utdannelsesnivåer. Den yngste var en åringshingst som har stått på løsdrift og aldri har vært introdusert for bommer, mens den eldste på seks år var rutinert og viste svært god teknikk.

Hestene viste stor glede over å få hoppe, og noen ble rett og slett litt ivrige – noe som gjorde at hestene ble flate. Ved å legge ut bommer mellom hinderne bremset man opp hestene, i tillegg til at man sørget for å slippe hestene rett foran hinderet for å minimere farten inn i gaten.

6-årige Einar viste god teknikk.

Kady ga hele tiden mange gode tips til løsninger og alternativer for å forbedre både hestens hopping og medhjelpernes innflytelse på prestasjonen. Og ikke minst var dette også et hyggelig sosialt samvær for hesteinteresserte som underveis også kunne nyte varm drikke, deilige kanelboller og frukt.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*