Kees Visser snakker ut

Dette innlegget ble publisert 10. november 2010 og innholdet kan være utdatert.

Edward Gal og Totilas under EM i 2009 (foto: FEI/Kit Houghton).

Totilas’ tidligere eier snakker om salget av den sorte hingsten.

Kees Visser og hans kone Tosca solgte Moorlands Totilas til Paul Schockmöhle i oktober – et salg som skapte mange reaksjoner i hestemiljøet. I et intervju med dressage-news.com forteller Visser mer om hvorfor han solgte hingsten.

Her kommer det fram at Totilas ble startet 55 ganger under deres eie, og kun ble slått to ganger.  Begge gangene av nederlandske Adelinde Cornelissen og Parzival. Visser kjøpte Totilas for fire år siden da både Lingh og Ravel ble solgt til USA.

Kesser mener det ville være å utfordre skjebnen å beholde hingsten til OL i London 2012. Han snakker om at reaksjonene i etterkant av salget har vært emosjonelle for familien, men at salg var det eneste logiske og det rette valget å ta. Han legger ikke skjul på at pengene var hovedårsaken til at Totilas ble solgt.

Interessant nok kommer det også fram at det kun var tre personer som hadde sittet på hesten før salget. Ingen fra Schockemöhle red hingsten før han ble solgt. Inntil da var det kun Edward Gal, hans partner Hans Peter Minderhoud og Tosca Visser som hadde ridd Totilas.

Visser mener også at det ikke finnes noen grunn til å tro at ingen andre ryttere kan ri Totilas like godt som Gal – og kanskje enda bedre.

Selv har familien tre hopper som venter føll etter Totilas, blant annet det første føllet som fødes etter ham i slutten av januar.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*