VM er i gang

Dette innlegget ble publisert 23. september 2010 og innholdet kan være utdatert.

Stein Endresen og Cabachon gikk feilfri i Lanaken i første kvalifiseringsklasse.

Unghestene har vært ute i den første kvalifiseringsklassen i Lanaken i dag.

To norske ekvipasjer har gått feilfrie i dag. Det dreier seg om ekvipasjen som kom på 9. plass i 5-årsfinalen i fjor – Stein Endresen og Cabachon (e. Casall/Concerto II) som tidligere i høst vant Norsk Breeders Trophy for 6-åringer. Linn Kvernes på Caleandro (e. Cassini I/Leandro) kom seg feilfritt gjennom banen for 5-åringene.

Therese Søhol Henriksen og Clarkes Ruby (Aldatus Z/Sky Boy) vant Unghestcupen for noen uker siden, men fikk med seg fire feil i 5-årsklassen. Med Clarkes Ferro (Creevagh Ferro/Diamonds are Trumps) ble det seks feil på banen som målte 125 cm.  Linn Kvernes’ andre start i den klassen med Carsten(Cassini I/Quinar) endte med 5 feil. Stein Endresen og Toftehøjs Credeau (e. Crelido/Diamant) måtte se åtte feil på resultatlisten. Silje Ludvigsen og Agathe (e. Underworld xx/Argentinus) måtte trekke seg etter at hoppen fikk et slag på benet som gjorde den halt. – Hun var fin igjen etter å ha gått litt og skal starte i morgen, sier Silje til Ridehesten Norge. 204 hester stilte til start i den yngste klassen.

253 seksårige hester stilte til start. Therese Bakke og Zoe (Indoctro/Daimler) gikk null i den første fasen, men pådro seg fire feil i den andre. Therese Søhol Henriksen og Emotion van de Beugelhof (e. Querlybet/Darco) fikk fire feil i første runde, mens den norskfødte hingsten Quite Expensive (e. Quite Easy/Coronado) med rytter Nicholai Lindbjerg stoppet seg ut på fjerde hinder, da han ikke ville hoppe vannmatten.

– Det har vært mange gode runder i dag, men hellet var ikke helt på vår side, sier Therese S. Henriksen til Avlshest.no. Hun opplyser ellers om at baneforholdene er bra og at det er veldig varmt i Belgia nå.

To av Norges tre representanter i 7-årsklassen kom seg gjennom med fire feil, nemlig Silje Ludvigsen og Leonce L (e. Leonce/Lansing) og Line Raaholt/Duchesse de la Pomme (e. Diamant de Semilly/Nabab de Reve). Line Raaholt og Diego Forever (e. Hattrick/Yason) pådro seg fem feilpoeng.

I morgen fredag er det klart for kvalifisering nummer to. Startlister og live resultater kan følges her.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*