Utstilling hos Stall Alfa

Dette innlegget ble publisert 15. august 2010 og innholdet kan være utdatert.

 

Stallknektens Denise (e. De Noir/Urprinz) eies av Kjetil Skaugen.

Region 3 i Norsk Varmblod avholdt sin utstilling 15. august.

Foto: Theis Theisen Amlie

Det var Stall Alfa, Lier Gård ved Lisa og Alf Kjetil Andresen som var vertskap for årets utstilling i regi av Norsk Varmblod region 3 (Hedmark og Oppland) på en av sommerens varmeste dager. Dommere var Cecilie Kilde og Magne Lilleeng.

Utstillingen skulle egentlig ha funnet sted på Stall Flatland på Bøverbru, men det var svært få påmeldte hester til utstillingen. Ved å flytte den til Lier Gård kunne gårdens innehavere få vist fram flere av sine føll – til sammen åtte stykker. Dermed var det 14 påmeldte føll, én unghest og fire hopper som kun skulle ha eksteriørbedømmelse – og alle møtte opp.

Sprangbetonte hoppeføll
Det var sju hoppeføll av sprangbetont avstamming som møtte. Som spiss satte dommerne det unge hoppeføllet Alfas Cibelle (e. Coronado II/Landlyst Sir Barry) som er oppdrettet og eies av Lisa og Alf Kjetil Andresen. Dommerne gav det betegnelsen edelt, passe stort føll av god type med meget gode bevegelser i trav og galopp. Hoppen fikk 8 i helhet, ble satt i kvalitetsklasse I og får dermed tilgang til landsfinalen ved Eliteskuet. Alfas Capri (Coronado II/Alfas Arnt) og Alfas Cita (e. Coronado II/Viking) fikk begge 8 i helhet og finaleplass. De eies også av Alf Kjetil og Lisa Andresen. Siste føll til Eliteskuet ble CE Stillaguamish Sunrise (e. Coronado II/Regal Parade xx) som eies av Christine Reksten.

Kvalitetsklasse II

  • Alfas Cosma (Coronado II/Ahorn Z) fikk 7,5 i helhet
  • Alfas Casanna (Coronado II/Alfas Arnt) fikk 7,5 i helhet
  • Alfas Cara (Coronado II/VIking xx) fikk 7,5 i helhet

Eier av alle føllene er Lisa og Alf Kjetil Andresen.

 

Stallknektens Amy (e. Ampère/Painters Row xx) som er oppdrettet og eies av Kjetil Skaugen

Dressurbetonte hoppeføll
Denne klassen hadde bare to deltakere, men begge to var til gjengjeld av meget god kvalitet. Vinneren ble Stallknektens Amy (e. Ampère/Painters Row xx) som er oppdrettet og eies av Kjetil Skaugen. Om dette føllet sa dommerne at det er et storrammet føll av meget god type med god kroppsbygning, meget gode bein og meget gode bevegelser. Travet ble honorert med karakteren 9,5. Hoppen fikk 9 i helhet og fikk dermed selvsagt adgang til landsfinalen. La Guardia e. Royal Olymp/Jeopardy – eier Kari Staubo – fikk 8 i helhet og også kvalitetsklasse I.

Sprangbetonte hingsteføll
Tre møtte, og alle tre fikk helhetskarakteren 8. Beste føll i denne klassen ble Alfas Cavalier (Coronado/Landlyst Sir Barry) som eies av Kamilla Gade. Dette er et passe stort føll av meget god type med god kroppsbygning, gode bein og gode bevegelser. CE Caddis (Coronado II/Come Back II) eid av Christine Reksten og Alfas Cardozo (e. Coronado II/Laurin) eid av Lisa og Alf Kjetil Andresen fikk også billett til landsfinalen.

 

Royal Key (e. Royal Olymp/Mackay) eid av Stine Johannesen

Dressurbetonte hingsteføll
To av to fikk adgang til finalen. Vinneren ble Royal Key (e. Royal Olymp/Mackay) eid av Stine Johannesen. Royal Key er et moderne, høystilt føll av meget god type, med meget god kroppsbygning, meget gode bein og meget gode bevegelser i alle tre gangarter. Hingsteføllet fikk 8,5 i helhet. Roya Rohboko (e. Royal Olymp/Gorm Søttrupsgård) eid av Stine Sæther fikk helhet på 8 og også finaleplass.

 

Bellevue (e. Bernstein/Gefion) som eies av Cecilie Skaug Ladegård

Hopper 3 år og eldre
Klassen for hopper 3 år og eldre hadde fire påmeldte. Her ble det delt ut én 2. premie og tre 3. premier. Vinner ble den 10 år gamle danskfødte hoppen Bellevue (e. Bernstein/Gefion) som eies av Cecilie Skaug Ladegård. Dommerne betegnet Bellevue som en stor, mektig hoppe med god kroppsbygning, gode bein og meget godt skritt. Hun ble tildelt 8 i helhet og fikk 2. premie.

ØVRIGE

  • Alfas Evita (Alfas Arnt/Viking xx) fikk 7 i helhet og 3. premie
  • Alfas Brandy (Landlyst Sir Barry/Krius xx) fikk 7,5 i helhet og 3. premie
  • Alfas Avena (Alfas Arnt/Krius) fikk 7 i helhet og 3. premie

Alle tre eies av Lisa og Alf Kjetil Andresen.

2-åringer
Kun én unghest var påmeldt i denne klassen, nemlig en 2-årshoppe av dressuravstamming. Stallknektens Denise (e. De Noir/Urprinz) eies av Kjetil Skaugen. – Hun var alene i klassen, men det ville uansett ikke vært lett å frata henne førsteplassen. Denise er en virkelig flott hoppe, forteller dommer Magne Lilleeng. Hun er passe stor, av meget god type og med et flott uttrykk. Av dommerne fikk hun 9 for type og kroppsbygning, hun har meget gode bevegelser, men spenner seg litt, særlig i skritt. Helhet på 8,5 ga selvfølgelig adgang til finalen på Linnesvollen.

Dommere ved utstillingen var Cecilie Kilde og Magne Lilleeng.

Betraktninger fra dommerne
Dommerne syntes det er særlig spennende å se og bedømme føll når de får se et visst antall avkom etter én og samme hingst. Det var hele 10 føll etter spranghingsten Coronado II, og dommernes oppfatning var at samtlige hadde en velansatt hals – for noen av hoppeføllene var halsen kanskje litt for kraftig. Alle hadde et velformet, godt muskelsatt kryss, og de fleste hadde meget gode bevegelser i trav og galopp. Skrittet var derimot litt kort og stivt på flere av føllene. På dresursiden ble det vist tre føll etter Royal Olymp, et antall som ikke gjør det mulig å trekke noen slutning av hvordan hingsten nedarver, men det tyder på at hingsten gir føll av meget god type og med meget gode bevegelser.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*