Satser på fullblodsaraber

Dette innlegget ble publisert 5. juni 2010 og innholdet kan være utdatert.

Poesi kommer fra det tyske statsstutteriet Neustädter Gestüte (foto: faksimile: http://www.neustaedter-gestuete.de/)

En av de absolutte topphoppene i Tyskland er nå bedekket med en fullblodsaraber. Poetins klone er inseminert med Moorland Totilas.

Poesi (e. Brentano II) er mor til verdensmesterhoppen Poetin (e. Sandro Hit), helsøstrene Poetin II-IV og helbrødrene Samba HIt i-V som er kåret. Poetin er også mormor til Quarterback, som er en populær avlshingst. Også Prima Ballerina (e. Lord Sinclair) og hingsten Caprigold (e. Caprimond) kommer fra denne hoppefamilien.

Nå er Poesi etter en lang årrekke med føll etter Oldenburger-hingsten Sandro bedekket med fullblodsaraberhingsten Is Orlow Ox, skriver Züchterforum. Hingsten er godkjent for tysk varmblodsavl. Han er en 7-årig skimmel av polske aner og innehar god ridbarhet. Hingsten gjennomførte den tyske materialprøven med et resultat på 125 poeng.

Poetin ble solgt for utrolige 2.5 million euro under PSI-auksjonen i 2003. Historien om Poetin endte tragisk, men innen hennes død i 2005 vant hoppen Bundeschampionatet 2000 og Unghest-VM i 2003.

Poetin Z
Poetin ble offer for forfangenhet som den hadde pådratt seg allerede før salgt til franskmannen Xavier Marie. Før hun ble avlivet ble hun klonet, og Poetin Z er nå er 3-årig hoppe som holder til på Maries franske stutteri Haras de Hus.

Hun er nå drektig med Totilas, og embryoet er skyllet ut og lagt i en annen hoppe som skal bære fram hennes avkom i 2011. Det sies at listen over berømte hopper verden over som er bedekket med Totilas er lang.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*