Brentano II har gått bort

Dette innlegget ble publisert 12. juni 2010 og innholdet kan være utdatert.

Brentano II er gått bort (foto: faksimile landgestuetcelle.de)

Den legendariske hannoveranske avlshingsten måtte avlives onsdag 9. juni.

Hingsten fikk et alvorlig kolikkanfall og kunne ikke reddes. Den 27-årige hingsten etter Bolero/Grande har fungert 25 sesongen i avlen og har ikke bare gjort en stor innsats som en av de mest betydningsfulle hingstene i Hannoveraneravlen, men etterlater seg mange verdifulle avkom. Han betraktes først og fremst som en hoppeprodusent av første klasse. Hingsten ble oppdrettet av Max Schulz-Stellenfleth og ble fløyhingst under Hannoveranerkåringen 1985. I 1986 var han reservevinner under bruksprøven og han ble Stallion of the Year i Hannoveranerforbundet i 2003.

Leverfuksen har 1880 registrerte avkom i Hannoveranerforbundet. 23 sønner  og 514 hopper er kåret i Tyskland. Datteren Poesie er blitt kjent som en absolutt topphest med sine Sandro Hit-avkom, blant annet Poetin som vant Bundeschampionatet og Unghest-VM, samt de kårede hingstene Samba Hit I-IV.

Hans mest kjente avkom i dressurarenaen var Debbie McDonalds Brentina og Sven Rothenbergers Barclay. Begge er helsøsken og deltok under OL i Aten i 2004.

Brentano etterlater yngre sønner som Ballettmeister, Benneton Dream og Belstaff som fører den hannoveranske B-linjen videre i likhet med Belissimo M og Breitling W.

Kilde: Landgestüt Celle

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*