Veiene til finalene

Dette innlegget ble publisert 1. mai 2010 og innholdet kan være utdatert.


Her kvalifiserer du deg til finalene i Stall-Ks 4-årscup og Norsk Breeders Trophy i dressur.

To stevner er allerede avviklet. Slik gikk det:

Stall-Ks 4-årscup
Her vurderes hesten i skritt, trav, galopp, ridbarhet og kapasitet. I tillegg blir også presentasjon og harmoni mellom hest og rytter vurdert. Karakterene blir gitt fra 0 til 10 – og desimaler kan brukes. 4-åringene skal vise skritt, trav, galopp, tempovekslinger, overganger og ris på 20-metersvolte hvor hesten skal forlenge halsen.

4-årscupen er åpen for alle hester som fyller fire år i kalenderåret. Det er ikke krav om hestelisens, og cupen er også åpen for utenlandske ekvipasjer så fremt hesten er registrert i et utenlandsk rytterforbund.  Klassen avvikles som en gangartsbedømmelse med tre ryttere inne på banen samtidig, hvor det ris etter anvisning fra dommerne i cirka 10 minutter.

For å kvalifisere seg til finalen må ekvipasjen oppnå minimum 67 % på et av kvalifiseringsstevnene.

Norsk Breeders Trophy
Kvalifiseringen skjer på alle elite- og landsstevner. For 5-åringer gjelder FEIs innledende program for 5-åringer 2004 (LA) og FEIs finaleprogram for 5-åringer 2004 (LA). For 6-åringene er det FEIs innledende program for 6-åringer (2004) og FEIs finaleprogram for 6-åringer i 2004 (MB) som kvalifiserer.

I tillegg er det også mulig å kvalifisere seg på alle elite-, lands- og distriktstevner i alle LA-klasser og høyere for 5-åringer og alle MB-klasser og høyere for 6-åringer. Det vil da være vanlig bedømming på lik linje med eldre hester, mens det i unghestklassene vil være unghestbedømming.

Finalen er åpen for minst 15 hester. Hester som oppnår minst 65 % to ganger eller 67 % én gang er direkte kvalifisert. Hvis det er færre enn 15 hester som er direkte kvalifisert åpnes de siste plassene opp for de resterende hestene med høyest prosentresultat – men 55 % er et minstekrav for å være med i finalen.

Kvalifiseringsstevner til Stall-Ks 4-årscup og NBT i dressur 2010
24. – 25. april Sandnes og Jæren
24. – 25. april Trøndelag
6.  – 9. mai Drammen
15. – 16. mai Ellingsrud
15. – 16. mai Alvøen
22. – 23. mai Hedemarken
12. – 13. juni Nes
7. – 8. juli Jarlsberg
24. – 25. juli Starum KUN BREEDERS
24. – 25. juli Soma KUN BREEDERS
5. – 8. august Drammen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*