Årsmøtet i Norsk Varmblod

Dette innlegget ble publisert 14. april 2010 og innholdet kan være utdatert.

Her er de viktigste sakene fra årsmøtet 2010.

Årsmøtet i Norsk Varmblod fant sted søndag 21. mars klokken 10 på Renskaug Vertsgård i Lier, Buskerud. Totalt møtte 30 stemmeberettigede inklusive fullmakter.

Årsmeldingen
Det ble bemerket at årsmeldingen var sent ute hos medlemmene, noe styret tok selvkritikk på. Hva som trengs i en årsmelding skal utredes og det skal innføres bedre rutiner på hvordan den skal skrives. Det ble foreslått at regionene får en frist for innsendelse av resultater fra utstillingene sine. I tillegg ble det stilt spørsmålstegn ved at årsmeldingen følger styreåret, mens regnskapet følger kalenderåret. Lovkomitéen ser på hvordan disse skal føres og kommer med forslag.

Mager dommerrekruttering
Ifølge Norsk Varmblod er det kritisk situasjon på dommerstanden, hvor det er marginal rekruttering. Dommerutdannelsen på Starum er en ok grunnutdannelse, men det trengs påbygning for å dømme ridehester. Norsk Varmblod sitter med initiativ i det skandinaviske samarbeidet i år og kommer til å ta opp felles dommerutdanning i de nordiske landene på møtet som er planlagt å avholdes i april.

Ny vri på unghestcup
Norsk Varmblod anser det som uheldig at NRYF har hatt egen unghestcup. Denne cupen kuttes nå ut, og Norsk Varmblod og Norges Rytterforbund går sammen om en utvidet Norsk Breeders Trophy-cup i 2010. Dette innebærer at man får en NBT-finale som er forbeholdt norske hester, men Breeders Open-finalen er åpen for alle deltakere. Det jobber med å skaffe mer penger i premiepotten og premiene skal være størst hvor det er norskavlede hester med.

Misnøye med Ridehesten Norge
Det er misnøye med medlemsbladets dekning av Norsk Varmblod-stoff, samt den faglige utviklingen av bladet generelt. Misnøyen ligger til grunn både hos styret og blant medlemmene. Mette Hansson og Alf Ketil Andresen har vært i møte med Jørgen B. Rasmussen (grunnlegger av Ridehesten, journ. anm.) for å diskutere dette. Debatten om hvorvidt man skal fortsette med Ridehesten som medlemsblad eller ikke var engasjert. Det ble trukket inn alternativer som Hestesport. Hestesport møter i stor grad kundemassen til Norsk Varmblod og med et økt samarbeid med NRYF er det muligens et alternativ. Styret ble pålagt å legge press på Ridehesten, samt komme med eventuelle alternativer slik at en beslutning angående medlemsblad kan tas i september. På den måten har man mulighet til å gjøre eventuelle endringer før årsskiftet. Ridehesten har ansvar for fotografering av hingster til hingstekatalogen, og per i dag fungerer ikke denne løsningen.

Hingstekåring og utstillinger
Den ytre rammen fungerer fra, og tilbakemelding fra utstillere har i hovedsak vært positiv. Norsk Varmblod kan markedsføre seg bedre under AEG ved økt profilering på arenaen og stand under stevnet. Når det gjelder utstillinger bør det ses nærmere på skalabruk, hvor det er for store forskjeller på klassifiseringen av føll i de ulike regionene. Det bør lages en føllfestival i nord og en i sør. Regioner i nord og sør bør gå sammen om arrangementene. Detaljer utarbeides på regionledermøtet i etterkant av årsmøtet.

Innkomne saker
Reisefordeling ved ulike arrangementer ble enstemmig vedtatt. Det innføres reisefordeling ved ulike arrangement som sentralstyret inviterer til. Fordeling (likt fordelt på samtlige regioner) gjøres i etterkant av hvert enkelt arrangement, og regning sendes deretter samtlige regioner. Sak vedrørende disiplinærbestemmelser og appellutvalg ble vedtatt. Representantskapet gir i tillegg styret fullmakt til å oppnevne representanter til Appellutvalget (AU) for 2010. Avlshest.no kommer tilbake med mer informasjon vedrørende disse bestemmelsene. Lovkomité ble vedtatt med presisering av at den skal virke i ett år, og framlegge resultat på årsmøtet i 2011.  Sak 3 vedrørende bonuspremiering av norskoppdrettede hester hvor oppdretter får kr 5000 i tillegg til vinner om hesten er blant de tre beste i fnalen ble vedtatt –  med presisering av at premieringen gjelder norskoppdrettede og -registrerte hester. Lovendringen til §7 om representasjon ble trukket da det går innunder arbeidet som skal utføres av lovkomiteen. Forslaget om utgiftsdekning for leder ble enstemmig vedtatt med tillegg om at representantskapet fastsetter den årlige sum for etterskuddsvis utbetaling. Det ble tildelt leder kr 15 000 for kostnader påløpt i 2009 som utbetales i 2010.

Medlemskontingent
Denne blir uendret for 2011. Prisene er i dag på kr 1000 for helårsmedlemskap, og kr 500 for halvårsmedlemskap.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*