Spranghesten i forandring

Dette innlegget ble publisert 5. mars 2010 og innholdet kan være utdatert.

FEI tar grep for å unngå at hestene blir overforsiktige på hinder.

Sven Holmberg, som er visepresident i FEI, fortalte denne uken at det blir nye regler for å bygge sprangbaner. Disse vil etterspørre en annen type sportshester som er mindre forsiktige, men som har mer scope.

Dette innebærer blant annet at de flate bomholderne ikke lenger skal være så flate. Grunnen til dette er at man vil bekjempe problemet med metoder hvor hestene blir ekstra forsiktige – slik som barring et.c. . I tillegg skal man også minske bruken av ekstremt lette eller korte bommer for å få ned kravet på overforsiktige hester. Den tekniske ridningen kommer til å bestå. Banebyggerne kan bygge både større hindere og lengre oksere, som gjør at det vil bli større krav til scope i hestene – og ikke forsiktighet. Det kommer heller ikke til å bli like ekstremt med makstidene.

Samtidig påpekte Homberg at det i framtiden kan bli riktig vanskelig å få tak i de ordentlig gode topphestene, ettersom nye land nå åpner opp for ridesporten og søker hester ettersom de ikke har en egen avl. Midtøsten, Russland og Kina er i sterk frammarsj og har begynt å organisere seg i større grad enn før. De kjøper inn hester fra Europa, og konsekvensen blir høyere priser, mener Holmberg. Et større marked er også gode nyheter for oppdretteren.

Kilde: Sporthästportalen.com

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*