Ny avlsrangering av spranghingster

Dette innlegget ble publisert 3. mars 2010 og innholdet kan være utdatert.

Den hollandske avlseksperten har plassert en 3-årig hingst på 10. plass.

Svenske Hopphästklubben har fått den hollandske avlseksperten Dirk Willem Rosie til å lage en europeisk indeksliste over nålevende hingster. Han har gått bort fra en ren avlsindeksrangering. Dette begrunner han med at det er for liten forskjell mellom de aller beste hingstene og de som bare er bra. I tillegg finnes det ingen global avlsindeks. Han har i stedet vektlagt sterke avstamninger og gått bort fra framgangsrike, gamle hingster som allerede har sønner og sønnesønner som i kombinasjon med utmerkede hoppefamilier overgår deres eget nedarvingspotensial. Dermed er det kun hingster som lever nå, og som er tilgjengelige for avl som kommer med på listen.

På 10. plass finner vi den 3-årige Untouched e. Untouchable/Capitol I som ble premiehingst i Westfalen i november 2009, før han så ble solgt til Holland. Kravet er at hingstene skal ha vist at de nedarver bra, men Untouched regnes som så eksepsjonell både kapasitet- og avstamningsmessig at Willem Rosie anser ham for å være en joker på listen sin.

Listen toppes av Nabab de Reve e. Quidam de Revel/Artichaut, som blant annet er far til Jos Lansinks Valentina van’t Heike, Harrie Smolders Walnut du Muze og Denis Lynchs Nabab’s Son.

1 Nabab de Reve e. Quidam de Revel/Artichaut
2 Cumano e. Cassini I/Landgraf I
3 Numero Uno e. Libero /Lord Calando
4 Stakkato e. Spartan/Pygmalion
5 Cornet Obolensky e. Clinton/Heartbreaker
6 Baloubet du Rouet e. Galoubet A-Starter
7 Cardento e. Capitol I/Lord
8 Casall e. Caretino/Lavall I
9 Emilion e. Wellington/Farnese
10 Untouched e. Untouchable/Capitol I

Kilde: Tidningen Ridsport

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*