Flere hingster kåret i DV

Dette innlegget ble publisert 20. mars 2010 og innholdet kan være utdatert.
Balou du Rouet er nå også kåret i Dansk Varmblod.

Ifølge Dansk Varmblods regler § 10.8 kan hingster som etter avlsledelsens vurdering er spesielt verdifulle og attraktive for Dansk Varmblods avl, og som er avlsgodkjent i deres hjemland, som hovedregel besiktiges i utlandet av minimum to medlemmer av avlsledelsen og oppnå kåring. I dette tilfellet skal hingsten ikke fremstilles ved en hingstekåring i Danmark. Ved kåringen holdes alle omkostninger av hingsteeieren.

Med dette som bakgrunn  har hingstene Breitling W DVH 1023 og Balou du Rouet DVH 1024 oppnådd kåring i Dansk Varmblod etter anmodning fra Schou & Skouboe og Schockemöhle i Sommersted.

Breitling W (e. Bismarck/Maat I) har startet Grand Prix dressur internasjonalt og har 22 førsteplasser i nasjonale S-klasser. 13 avkom har startet S dressur i Tyskland. Han topper den tyske dressurindeksen med 172 (0,84 i sikkerhet) og er far til 7 kårede sønner.

Balou du Rouet (e. Baloubet du Rouet/Continue) bestod 30-dagerstesten i Tyskland i 2002 med 8,3 i dressur, 9,2 i sprang og 8,30 sammenlagt. Han kvalifiserte seg til Bundeschampionatet i sprang som både 5- og 6-års og går nå på høyeste nivå. Han har en sprangindeks i Tyskland på 141 (0,92 sikkerhet9 og er far til 24 kårede sønner. I 2009 var tre finalister i Bundeschampionatet for 6-åringene etter Balou du Rouet.

Treårig bedekningstillatelse til Rockefeller
Den 5-årige hingsten Rockefeller (e. Rohdiamant/Grundstein II) ble for 2,5 år siden utsatt for et uhell hvor han brakk hovbenet i høyre framben og av den grunn ikke kan ris under rytter. Avlsledelsen har bedømt hingsten ved forbesiktigelsen på Vilhelmsborg, hvor han på bakgrunn av sin særdeles gode type og tre gode gangarter ble uttatt til hingstekåringen i Herning 2010. Det viste seg imidlertid at han på grunn av følgene etter den nesten to år lange sykeperioden ikke var i stand til å vise sitt sanne potensial, og Blue Hors trakk ham fra bedømmelsen.

På bakgrunn av hingstens fremragende dressuravstamming, og ikke minst helbrødrenes (bl. a. Rubin Royal og Blue Hors Romanov) bemerkelsesverdige innsats i avl og sport ønsker avlsledelsen å prøve Rockefeller i avlen.

Hingsten gjennomgår nå en 10-dagers observasjonstest, og med mindre den gir grunn til anmerkninger, får Rockefeller tildelt en treårig bedekningstillatelse som innebærer maks 50 hopper pr år i 2010, 2011 og 2012.

Kat. nr. 33 Rockefeller har fått innvilget en begrenset avlsgodkjennelse.

Kilde: Ridehesten.com

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*