Don Romantic hedret

Dette innlegget ble publisert 16. mars 2010 og innholdet kan være utdatert.

Blue Hors Don Romantic ble Årets Hingst i Dansk Varmblod.

På hingstekåringens siste dag ble det klart at det var Don Schufro-sønnen som fikk Peder Hostrup Pedersens vandrepremie. Prisen blir gitt til en  hingst som er av helt spesiell betydning for dansk avl.

– Årets Hingst har allerede hatt så stor innflytelse at det nesten føles som han alltid har vært her. Ofte har han markert Dansk Varmblod på verdenskartet og han er den første hingst i Dansk Varmblods regi som har fått hele Europa som arbeidsplass, sa Poul Graugaard.

– Han er den fødte vinner og startet sin gyldne karriere som Årets Føl 1999. Som 3-åring ble han fløyhingst ved hingstekåringen i Herning og vant samme år materialprøven med blant annet 10 for galopp og ridbarhet. Året etter inntok han igjen fløyplassen i Herning, hvor han ble tildelt gullmedalje og ble tildelt Aage Ravns Vandrepokal som beste danskavlet dressurhingst i sin årgang. Deretter vant han det danske dressurchampionatet for 4-åringer før en skade forhindret den videre karrieren, avsluttet Graugaard.

Blue Hors Don Romantic som har Blue Hors Romancier/Mago xx på morsiden har i følge det danske Landcentre Hest 932 registrerte avkom i Danmark. Han står i fjor oppført med 114 bedekninger i DV og 30 i andre forbund.

Den 11 år gamle hingsten har også markert seg utover Danmarks grenser. Blue Hors skriver på sin hjemmeside at han har hele 14 kårede hingster i Europa. Dansk  Varmblod kåret i år tre sønner. Hingsten er også far til 3 gullmedaljehopper i Danmark.

Hingsten topper nå DVs eksteriørindeks og ligger  som nummer tre på dressurindeksen med en samlet indeks på 152.

Blue Hors Don Romantic er oppdrettet av Jens Åge Buhl og ble utnevnt til elitehingst i Dansk Varmblod i 2009. Han er også kåret i Svensk Varmblod, Oldenburgforbundet, Hannoveranerforbundet, Westfalen og Rheinland.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*