Championatvinner i dressur

Dette innlegget ble publisert 14. mars 2010 og innholdet kan være utdatert.

Hoppene dominerte under unghestchampionatet i dressur.

Cool Girl D etter Blue Hors Don Caruso/Coriander gikk av med seieren etter å ha ledet den innledende runden. Hoppa fikk karakterene 9.5 for ridbarhet og 9 for kapasitet av testrytter Rune Willum, mens dommerne ga 9.5 for skritt, 8.5 for trav og 9 for galopp. Cool Girl D, som ris av Pia Dahlmann Olsen, endte dermed totalt på 910 poeng. Testrytter Rune Willum Hansen mente også at hoppa fortjente prisen for mest veltilpassede unghest under championatet. – En harmonisk og upåvirket hest som er meget velridd, var hans begrunnelse.

På andreplassen kom en annen Blue Hors Don Caruso-datter, Halgårds Ca’pri, etter å ha samlet totalt 894 poeng. Testrytter ga karakteren 9 for både ridbarhet og kapasitet, mens hun fikk 10 for skritt, 8 for trav og 8.5 for galopp. Hoppa som har Lucky Light som morfar ris av Nana Berg Christensen.

894 poeng fikk også Tørveslettens Stamina ridd av Andreas Helgstrand. Hoppa fikk to 9-tall av testrytter og 8 for skritt, 9.5 for trav og 9 for galopp av dommerne under egenryttertesten.

Norskkåret far
Blue Hors Don Caruso ble premiehingst i Dansk Varmblod i 2003 og virket i dansk avl i 2003 og 2004 før det ble stille et par år og han så kom tilbake i avlen igjen i 2007. I følge det danske Landscentret Hest har han 64 registrerte avkom i Danmark. Hingsten ble så kåret i Norsk Varmblod i fjor og stod på stasjon hos Stall-K på Kongsberg i 2009-sesongen.

Blue Hors Don Caruso står oppført med 9 bedekninger i Norsk Varmblod i fjor.

1 Comment

  1. Nevner også at Cool Girl D var tatt ut som reservehest i utgangspunktet, men fikk plass da en annen meldte frafall. Cool Girl ble solgt på lørdag til Helgstrand/Aggesen.

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*