På plass i Holland

Dette innlegget ble publisert 3. februar 2010 og innholdet kan være utdatert.

Så er vi installert i pressesenteret til KWPN i Brabanthallen i s’Hertogenbosch.

Etter å ha fulgt kåringen så mye som mulig på web-TV i fjor har vi sett frem til å få det med oss det hele live i år. Som forventet er den hollandske avlsorganisasjonen utrolig velorganisert og proff. Fullt program, inngangsbevis og velkomstbrev kom i posten allerede for et par uker siden så det var bare å møte opp og ta seg til rette.

Løshoppingen av de tre år gamle hingstene begynte allerede klokken ni i morges og 49 kandidater stod på programmet i dag. Det er ganske fascinerende å se hvor knirkefritt selve løshoppingen gjennomføres. Inne på banen er det 8 innpiskere som guider hingstene rundt og justerer hinderhøyden. Måten de samarbeider på, tilsynelatende uten et ord, oser av profesjonalitet.

Formiddagens publikumsfavoritt var katalognummer 71 Chacco Boy. Den 167 cm høye sorte hingsten var den eneste som klarte å lokke frem en applaus for sin opptreden.

Men dommerne var ikke like imponert. De sa de synes hingsten hoppet meget godt, men på grunn av ikke gode nok prestasjoner fra hingstens morsstamme, ble den ikke invitert videre. En vurdering publikum høylytt ga inntrykk av å ikke være enige i.

Likeledes tjente et par av de andre hingstene som ikke viste seg fra sin beste side over hindrene på gode blodlinjer og fikk på bakgrunn av dette være med videre. Dette gjaldt blant annet katalog 13 og 22 hvor kåringsnemda ikke var helt fornøyd med sprangprestasjonene, men valgte å ta de med videre allikevel fordi de vektla avstamningen.

Ellers har dagens utfordring vært at de av en eller annen grunn ikke tar VISA noe sted i bygningen her, kun Maestro hvilket vi selvfølgelig ikke har… Så når det da kostet 25 euro per dag (!) å få internett-tilgang kom vi liksom ikke så langt med publiseringen.  Som en tysk kollega tørt bemerket: Det da høyst uvanlig å ta betalt for det på et pressesenter?!

Jeg har nå aldri vært borti det før, men heldigvis er det ypperlig tilgang på hotellet, så får vi se hva vi gjør i morgen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*