NV show

Dette innlegget ble publisert 26. februar 2010 og innholdet kan være utdatert.

Norsk Varmblod inviterte onsdag kveld til show hvor de viste frem noen av sine hingster og deres avkom.

Kvelden hadde selvfølgelig et norsk tema og dermed var det duket for norsk musikk og til og med en bunad. Tobajo Picez og hans sønn Tobajo Pik Disney fikk æren av å åpne showet med en pas de deux.

Så fikk vi se to avkom etter den nå ti år gamle hingsten Alfas Arnt, Alfas Zafir og Bergeruds Aragorn, som begge er fra hans første årgang. Bergeruds Aragorn, som nå ris av dressurrytter Ellen Birgitte Farbrot, ble kåret i NV i 2008 og er denne uken tilbake for å fornyet sin bedekningstillatelse.

Oppdretter av Alfas Arnt, Alf-Kjetil Andresen, viste så hingsten for hånd, for anledningen passende kledd i lusekofte.

Neste innslag bestod av et utvalg spranghester som viste seg frem over hinder til toner fra Aha. Stein Endresen viste seks år gamle Cabachon som er til kåring på Brunstad denne uken. Tormod Bakke Johnsen viste Coronado II, en hingst som er kåret i DV og forsøker seg på norsk kåring denne uken. Mens Maria Sundfør viste familien Sundførs norskkårede hingst Quite Expensive. Tobajo Picez kom også inn igjen for å denne gangen vise sine sprangegenskaper, nok en gang med Pontus  Ståhl i salen. Sist men ikke minst viste Susanne Bjørnsen den ti år gamle vallaken CC Top etter CC Ladies Dream.

Så var det dressurhestenes tur. Katarina Lorentzen viste frem den norskoppdrettede Omas Thara som hun har vunnet alle juniorklassene under AEG på. Mens Line Hamre red sin Zalmiak Firfod-datter Hilliot Firfod og Ellen Birgitte Farbrot sin Grand Prix-partner CC Royal som hun har tatt tre norgesmesterskap på.

Vi fikk også se 5 år gamle Myrstads Armani, en norskkåret hingst etter etter Blue Hors Armano/Blue Hors Don Schufro, som er oppdrettet av Dagmund og Silvia Førde. Også denne hingsten er inne for å få fornyet sin bedekningstillatelse. Han ble vist av Roger Frøyland  sammen med Stall-K’s Dynamit, en syv år gammel hingst etter Dormello ridd av Torunn Jordet.

Tilslutt fikk vi så se De Noir, hingsten etter De Niro som ble kåret i NV i fjor og er utnevnt til elitehingst i Dansk Varmblod. Med sin rytter Isabel Bache kom han inn til Alexander Rybaks Fairytale sammen med sin sønn Vivelstads Renoir. Leder av Norsk Varmblod Mette Hansson, for anledningen i bunad, red selv den nå fem år gamle hingsten som i fjor hevdet seg i både den norske og det danske 4-årschampionatet.

Det var tydelig at det var interesse for de norske hestene, da det var mange som valgte å bli på Brunstad for å se showet på tross av noe forsinkelser. Det er første gang NV arrangerer noe slik under den årlige hingstekåringen.

2 Comments

  1. Det hadde sikkert vært interessant for hoppeeiere å se Alfas Arnt under rytter, særlig med tanke på at han ikke har vært ute på konkurransebanene i voksen alder. En avlshingst i sin beste alder forventer man å se hvordan fungerer i ridning! Hvorfor ble han ikke ridd?

  2. Godt tenkt og spurt Hilde. En hingst uten egenprestasjoner og ikke kan vises under rytter burde vel ikke gis premiegrad og videre kåring. Har jo sett tidligere at avkåring er blitt brukt (( uten god grunn (les Løitnanten)) En hingst med gode egenprestasjoner og mange avkom som har gjort seg bemerket i sporten.

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*