Flere hingster markerte seg

Dette innlegget ble publisert 23. februar 2010 og innholdet kan være utdatert.

Første kvalifisering i de nasjonale unghestklassene i sprang ble gjennomført på mandag.

I femårsklassen sponset av Tobajo Sporthorses ble det delt seier for Captain Hook ridd av Verena Bölte og Clarkes Ferro ridd av Dag Ove Kingsrød. Begge fikk en total poengsum på 8,0.

Captain Hook er en hingst etter Cassini I/Contender og ble kåret i Norsk Varmblod i fjor som fireåring. Hingsten ble kjøpt inn til Norge av Per Martens og Turid Hammer som står bak Stutteri Ekra Gård i 2008 og er tilbake på Brunstad i år  for å få fornyet sin kåring. Men mandag ettermiddag viste han seg frem i sporten. Dommerne ga hingsten 8 for kapasitet, 8 for ridbarhet og 8 for teknikk.

Vallaken Clarkes Ferro er etter Creevagh Ferro og fikk karakterene 8.5 for kapasitet, 7.5 for ridbarhet og 8 for teknikk.

Tredjeplassen tok en annen kåringskandidat. Fem år gamle Clapton etter Clinton/Triumph fikk karakterene 7.5 for kapasitet, 7 for ridbarhet og klassens høyeste karakter for teknikk, 8.5. Dermed ble totaltkarakteren 7.7. Hingsten ris av Søren Hedegaard og er også meldt til årets kåring for fornyelse av bedekningstillatelsen.

Zaptimes best
I seksårsklassen sponset av Stall Vest var det Benedikte Serigstad Endresen og Zaptimes som gikk av med seieren. Vallaken etter Goodtimes fikk karakterene 8 for kapasitet, 8 for ridbarhet og 8.5 for teknikk, hvilket gav totaltkarakteren 8.2.

Andreplassen tok Morten Djupvik og Zondola  Fortura med 7.8 totalt. Hoppen etter Quasimodo Z fikk delkarakterene 8 for kapasitet, 8 for ridbarhet og 7.5 for teknikk.

Vinneren av fjorårets breeders for femåringene, Cassano, tok en delt tredjeplass med Argento 7. Cassano som er etter Cardento og ris av Stein Endresen fikk tre ganger 7.5 for sin innsats. Det samme fikk Argento 7 under rytter Marianne Hansen.

Den andre kvalifiseringsrunden for begge klassene finner sted nå i ettermiddag, mens finalene går onsdag morgen. Startlistene finner du her.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*