Årets kåring i gang

Dette innlegget ble publisert 23. februar 2010 og innholdet kan være utdatert.

Mandag startet vurderingen av hingstene som i år forsøker seg på Norsk Varmblods hingstekåring.

Kvelden var satt av til løshopping av hingstene i klasse 3a, som består av de 3 og 4 år gamle hingstene, og eksteriørbedømning av de eldre hingstene. Grunnet vanskelige værforhold og forsinkelser ankom ikke Rob Ehrens som er hyret inn fra KWPN som sprangkonsulent før sent slik at eksteriørvisningen ble flyttet frem og løshoppingen ble en nattlig affære på Brunstad.

Hingstene som ble vist løst var Godcall Z, Røds Lupicordo, Komarom, Captain Jack, Corronado II og Akribori. Seks år gamle Godcall Z fant det for godt å vise frem sine sprangegenskaper allerede under eksteriørvisningen og hoppet like godt ut av løsvisningsbanen.

Men til slutt var både dommere og hester på plass. Etter hver hingst som ble vist på banen fikk publikum så en rask oppsummering fra kåringsnemda ved Cecilie Kilde.

Dette ble sagt
Kat. 3, Akribori:
Harmonisk hingst av meget god type med meget gode bevegelser. Den har meget godt hingstepreg og gode bein.
Kat. 4: Coronado II
Passe stor hingst med godt uttrykk. Den har velstilte gode bein og en vebalansert, funksjonell spranggalopp.
Kat. 13, Godcall Z
En passe stor hingst med noe uharmonisk bygning. Den har en god beinstilling og meget gode bevegelser i skritt og galopp.
Kat. 15, Røds Lupicordo:
En middels stor høyreist hingst av god type med ordinære bevegelser.
Kat. 17, Captain Jack:
Snaut middels stor hingst som mangler kjønnspreg. Den har meget godt skritt.
Kat. 25, Komarom:
En middels stor, litt grov hingst med god dybde og bredde. Den har velstilte bein og meget gode bevegelser.

Etter løshoppingsdelen delte også Ehrens sin umiddelbare mening om hesten.

Følgende hingster fikk forsøke seg på løshoppingsbanen: Aragorn x, Land Guard, Royal Butterfly, St. Tropez, Corrato, Osagers Sørandro, De Chocolat og Mr. Gold G.

Best skussmål blant spranghestene fikk Corrato (e. Ukato/Padinus) som Ehrens betegnet som en bra spranghest, selv om han savnet litt mer kvikkhet. Ellers fikk også De Chocolat, som stiller som gangartshest, skryt for sine sprangferdigheter av nederlenderen.

Kat. nr. 14, De Chocolat:
Godt gjennomført løshoppingsprøve. Han er oppmerksom og er balansert med god teknikk.

Kat. nr. 20, Land Guard:
Har godt skritt, ok trav og kunne hatt en mer kraftfull galopp, men er i god balanse. Hingsten gjør en god jobb på hinder og er oppmerksom på hinder. Den kunne imidlertid vært litt mer kraftfull av bakken og kommet mer opp i skuldrene.

Kat. nr. 16, Mr. Gold G:
En hingst som er tydelig rettet mot dressur og er derfor vanskelig å bedømme. Den klarer ikke å sette seg, kaster seg over hinderne og har tydelig mer anlegg for dressur.

Kat. nr. 22, Royal Butterfly:
Hingsten har noe kort skritt, men eksplosivt trav med god aksjon bakfra, den har noe dårligere bakbensaktivitet i galoppen. Den titter litt på hinder og slipper frambena litt. Den er imidlertif kjapp nok av bakken, men kunne ønsket seg mer skuldre og at den rundet seg mer for å gjøre det litt lettere for seg selv.

Kat. nr. 23, St. Tropez:
En hingst det er behagelig å se på, den virker å trives med det den gjør og viser seg godt i alle tre gangarter. I løshoppingsdelen er den noe tittete og og skynder seg litt noe som gjør at den har vanskeligheter med å bakke seg. En hyggelig hest.

Kat. nr. 24, Corrato:
Viser seg godt i gangartene, men kunne ønsket en lettere og mer elastisk galopp. Sprangmessig har den mye power, men den er noe treg av bakken. Den er aktiv, forsiktig og oppmerskom. Vil bli en riktig god spranghest.

Kat. nr. 18, Osagers Sørandro:
Er noe løpete og bruker bare beina uten å hoppe gjennom i kroppen. Den hopper noe bedre når den tar seg litt bedre tid, den er noe svak teknisk og trenger noe mer tid.

Kat 19, Aragorn x:
Hingsten har en noe begrenset og kort galopp. Under løshoppingen er den usikker de første sprangene, men er oppmerksom på hinderne og ser ut som den har god kapasitet. Den virker forsiktig, men savner noe mer scoop og power.

Stall-K’s Sim Sala Bim ble strøket i siste øyeblikk grunnet lungebetennelse.

4 Comments

  1. Så kjappe dere er å oppdatere :o) utrolig. .. Men AEG da: hva var grunnen til at det var venting i over 1 time midt i + forsinket? det kan da ikke være gøy for noen å holde på til kokka 1 om natta? det er også ganske lite publikumsvennlig.
    MVH Sissel h

  2. Hei! Takk for hyggelige tilbakemeldinger. Det var det dårlige vinterværet sørover som gjorde at sprangkonsulent Rob Ehrens satt fast på flyplassen i Frankfurt. Dermed ble tidspunktet for løshoppingen og eksteriørvisningen byttet om og litt forskjøvet. Selve visningene gikk mer eller mindre etter tidsplanen.

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*