Dalwhinnie blir på Flyinge

Dette innlegget ble publisert 26. januar 2010 og innholdet kan være utdatert.

Stutteriet melder nå at den 6 år gamle dressurhingsten vil inngå i deres hingsteprogram 2010.

Hingsten etter De Niro/Rohdiamant tilbrakte 2009-sesongen på Flyinge og fikk 60 hopper. Nå melder Flyinge og Västra Hoby Stuteri AB at avtalen har blitt fornyet.

Dermed vil hingsten stå oppstallet på Flyinge og kombinere avlstjenesten med deltakelse i sporten med sin rytter Mattias Jansson. Han vil fortsette utdannelsen av hingsten og målet for 2010 er det svenske unghestchampionatet og Unghest-VM.

– Samarbeidet med Flyinge fungerte utmerket forrige  sesong og det er derfor gøy at vi kan fortsette i 2010-sesongen, sier Tobias Hansson som representerer hingsteeierne.

Dalwhinnie ble kåret i ASVH i fjor vår og fikk da avlsverdibokstav AB som gjelder til og med 2014.

Færre hingster i år
– Dalwhinnie er en meget flott dressurhingst med god avstamning som ble godt mottatt av våre hoppeeiere i fjor. Jeg er derfor meget fornøyd med å kunne tilby han gjennom vårt program også i 2010, sier Karl-Henrik Heimdahl, avlsansvarlig på Flyinge.

Etter en vanskelig sesong i fjor uttalte Heimdahl i  høst at Flyinge så seg nødt til å gjøre noen forandringer.

– Det vil sannsynligvis bli færre hingster i framtiden enn vi har hatt i år. Det nye hingstene som kommer inn skal være mer attraktive enn de som forsvinner ut av avlsprogrammet. Kvalitet er viktigere enn kvantitet,  sa Karl-Henrik Heimdahl til Sportshasten.se i oktober.

Så langt er det også bekreftet at Lingh vil tilbringe sesongen hos Flyinge.


Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*