19 hingster godkjent i BWP

Dette innlegget ble publisert 23. januar 2010 og innholdet kan være utdatert.

Til sammen 38 gikk videre til tredje fasen i Belgia i mars.

Hermes de Mariposa ble utvnevnt til champion under hingstekåringen i BWP i Moorsele, Belgia tidligere denne måneden. Nitten BWP-hingster ble akseptert for den tredje fasen av godkjennelsen, som er en presentasjon for hånd og under sal. Også ti unghingster som ikke er BWP, samt to BWP-registrerte og seks ikke-registrerte ble godkjent.

På kåringens første dag bestemte kåringskomiteen at alle kandidatene gikk videre til dag to, hvor de får sjansen til å vise sine kvaliteter i løshopping eller løsvisning. Noen få kandidater trakk seg etter testen.

Hermes de Mariposa er etter Canturo/Powerlight og oppdrettet av den velkjente Herman de Brabander og kommer fra den berømte hoppestammen Trezebees. Hamilton van de Mispelaere (Wandor van de Mispelaere/Skippe II) ble reservechampion til tross for sin dårlige løshopping på dag to, rapporterer Eurodressage.com.

Tolv hingster ble solgt på auksjonen i etterkant. Horion de Libersart etter Cardento/Voltaire ble solgt for 34.000 euro og ble auksjonens dyreste. Gjennomsnittsprisen lå på 18500 euro.

To nye BWP-ambassadører ble hedret under gallapresentasjonen, nemlig Nabab de Rêve og Flamenco de Semilly. BWP anerkjente også United, Breemeersen Adorado, Vinesse, Action Breaker og Bufero van ‘t Panishof som «elite».

Etter den siste inspeksjonen gikk 38 kandidater gjennom de forskjellige testene. De er dermed invitert til å delta i den tredje fasen som finner sted 1. – 13. mars i «De Warre» i Neeroeteren.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*