Utvikling av championat

Dette innlegget ble publisert 3. desember 2009 og innholdet kan være utdatert.

Norsk Varmblod samlet i år Breedersfinalene og Eliteskuet i et forsøk på å skape en møteplass mellom sport og avl. I Sverige jobbes det nå med å videreutvikle avlschampionatet. Denne uken kom rapporten «Lønnsom hest».

Undersøkelsen har sett på hvordan det svenske avlschampionatet kan forbedres gjennom intervjuer med forskjellige aktører og studiebesøk til blant annet unghest-VM og det tyske  bundeschampionatet.

– Vi hadde ikke forestilt oss at det fantes så mange gode utviklingsideer. Det skal bli gøy å arbeide videre med å gjøre Avel- og Sportschampionaten bedre for hestenæringen, sier Staffan Hammarskiöld fra Swede Horse i en pressemelding.

Den 18 sider lange rapporten presenterer et tredvetalls ideer for hvordan arrangementet kan gjøres bedre for de som forsøker å leve av hest. Mange av forslagene fra de som har blitt intervjuet går på å skape møteplasser for handel i sammenheng med championatet.

På ønskelisten står også engelsktalende speaker, VIP-innbydelser og sosiale sammenkomster, mer reklame for salgshester, clinicer med ryttere og trenere i sammenheng med arrangementet og mer fokus på hesteeiere og oppdrettere.

– Samtidig er det viktig å poengtere at vi bare kan by på mulighetene. Til syvende og sist avhenger resultatene av hvor aktiv og forretningsmessig den enkelte er, sier Staffan Hammarsskiöld.

Norske championater
Her hjemme tok Norsk Varmblod i år grep for å revitalisere sitt avlschampionat, Norsk Breeders Trophy. For første gang på mange år ble sprang-, dressur- og feltrittsfinalene arrangert samme helgen. Det ble også avholdt finaler i etter hvert veletablerte Stall-Ks 4-års Cup og nystartede Avlshest.nos 4-års Championat. I et forsøk på å skape en møteplass mellom ryttere og avlere ble også årets eliteskue avholdt samme helgen.

I oktober i år så også et nytt championatarrangement dagens lys. Flere Østfoldsbaserte avlsaktører gikk sammen om å arrangere sponsorbaserte championater for 3 og 4 år gamle sprang og dressurhester på Tune Trav og Ridesenter.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*