Norske hingster til 35-dagers test

Thorsøs Ludwig under Norsk Varmblods hingstekåring i januar i år. I morgen starter høstens 35-dagers test i Dansk Varmblod. Flere norske hingster skal avprøves.

Thorsøs Ludwig, Swix og flere av Tailormade-hingstene vil ta veien til Vilhelmsborg i morgen. Der vil de så bli til 16. oktober mens treningsleder Bjarne Mark Jensen og tre beridere  gjør en vurdering av hver enkelt.

Thorsøs Ludwig er en dansk varmblodshingst etter Lauries Crusador xx/Mon Ami som er oppdrettet av Lise og Gustav Thorsø Mohr. Han ble kåret i  Norsk Varmblod i år. Denne sesongen har han stått på hingstestasjon hos Tobajo Sporthorses i Østfold.

Kristin G. Andresens Swix ble også kåret på Brunstad i år. Hingsten etter Sandro Hit/Depardieu tok så veien til Herning hvor han også oppnådde kåringstillatelse.

Tailormade Confidence under løshoppingen i Herning. Tailormade Horses sender hele fire av sine hingster. 3-år gamle Tailormade Stardust etter Stakkato/Goodman ble kåret i DV i år. Han får følge av Tailormade Count on Me etter Cornet Obolensky/Le Vainqueur og Tailormade Confidence etter Cordalme/Grannus som i år har stått på hingstestasjon hos JJ Horses her i Norge.

I tillegg sender Tailormade Horses Aps Tailormade Lacoste, en hingst etter Lord Loxley/Ferragamo, som i følge Ridehesten ble kjøpt inn fra Westfalerforbundet i vår.

Mer spesialisering
Som en følge av ytterligere spesialisering av hingstene har Dansk Varmblod foretatt noe endringer ved årets materialprøve. Hingstene vil kun bli vist i en disiplin på avsluttningsdagen avhengig av om eieren har meldt dem som sprang- eller dressurhingster. Dansk Varmblod opplyser at hvis hingsten er meldt i dressurdisiplinen skal den bedømmes på gangartene under rytter pluss testes av testrytter.

Hvis hingsten er meldt som spranghingst vil den bli bedømt på løshopping, hoppning under rytter samt ridd av testrytter. En annen forandring som innføres i år er at en spesialdommer i hver disiplin fra avlsledelsen vil følge hingstene tett gjennom avprøvingen. Disse vil så gi karakter og ikke treningsleder Bjarne Mark Jensen.

Under årets hingstekåring skilte Dansk Varmblod for første gang ut bedømmelsen av sprang- og dressurhingstene. Spranghingstene fikk så kun karakter for sin galopp og ikke for skritt og trav. Det ble også innført longering av gangartshingstene.

Swix (e. Sandro Hit/Depardieu).

Be the first to comment

Legg inn en kommentar