Første NV-utstilling i nord

Beste føll ble Bealicious Chasmin.Region 8 er den nyeste i Norsk Varmblod, og i helgen avholdt de sin første utstilling på Nord-Norsk Hestesenter.

I alt 17 hester hadde tatt turen til Olsborg.

– Ettersom dette var vår aller første utstiling i vår nyopprettede region var vi selvsagt veldig spente på hvordan dette ville gå, forteller Silje Fagertun Kristiansen og Renate Williamsen.

Cecilie Kilde og Magne Lilleng stilte opp for å bedømme hestene i nord. Etter løshopping og eksteriørbedømmelse var det bruksprøver i sprang og dressur med egen- og testrytter. Testrytter for gangartshestene var Tonje Wiik, mens det var Linda Nordgård Holmebukt som red spranghestene. Dagen ble avsluttet med føll, unghester og hester som ikke skulle avlegge bruksprøve.

Bealicious Chasmin e. Chirlon/Nactus.Av de to dressurbetonte hoppeføllene var det Bealicious Chasmin e. Chirlon/Nactus som dro i land seieren for oppdretter og eier Silje Fagertun Kristiansen med 8,5 i type, 8,5 i kropp, 8 i ben, 7,5 i skritt, 8 i trav, 8,5 i galopp og helhet på 8,5. Også det andre hoppeføllet oppnådde 1. premie. SK Angelic Alexandra e. Blue Hors Romanov/Plannja Guy som oppdrettet og eid av Kim Merete Skårn Sørmo fikk 8 – 7,5 – 8 – 9 – 7,5 – 8 og 8.

I den uoffisielle klassen for åringer stilte det 3 hopper. Alle tre oppnådde helhet på 8. SH Precious Donna Rozalina (e. BH Don Romantic/Lots) som er oppdrettet og eid av Sissel Holtaas og Andreas Jakobsen fikk utdelt karakteren 9 for travet sitt.

To hopper stilte i klassen for 2-åringer. SH Precious Aurelia e. Aurelio ue. Löjtnantshjärta oppnådde 8 i helhet og ble omtalt som en hoppe av god type og med meget godt trav. Oppdretter og eier Sissel Holtaas og Andreas Jakobsen kunne ta med seg 8 – 8 – 6 – 7,5 – 8,5 – 7 og 8 i dommerprotokollen.

Ingen av de fem dressurbetonte 3-årshoppene viste bruksprøve, eller oppnådde 8 i helhet eksteriørt. To 4-åringer stilte i helgen, og Landerrys Emmy e. Londonderry/Landau gikk seirende ut med en gangartsindeks på 7,3 og sprangindeks på 7,7. Eksteriørt ble det 8 for type, 8 for kropp, 7 for bein, 8 for skritt, 7  for trav og galopp og 8 i helhet. Med dette resultatet oppnådde den norskfødte hoppa til Renate Williamsen og Bjørn Vidar Isaksen premiegrad 1.

Fire dressurbetonte og én sprangbetont stilte blant de eldre hoppene. Ingen av dem fikk 8 i helhet i eksteriøret. Kun Charisma e. Nactus/Brabant viste bruksprøve av de dressurbetonte. Prestasjonen holdt til en 2. plass. Samme premiegrad fikk sprangbetonte Hawks Dutchess Dior e. Diaz/Hilti’s Hut.

Arrangørene ønsker ønsker vi å takke alle som har vært med å bidra til dette arrangementet, og gir en spesiell takk de som sponset utstillingen med premier.

Landerrys Emmy e. Londonderry/Landau oppnådde 1. premie.

1 Comment on Første NV-utstilling i nord

  1. Skulle bare si at det var utrolig gøy ha denne utstillingen i nord og vi gleder oss allerede til neste år. :o)
    Det var maaaaange fine hester som ikke kunne delta i år som kommer neste år :o)
    Aurelia er forresten til salgs. ta gjerne kontakt hvis du kjenner noen som er ute etter en stor snill 2åring :o)
    MVH Sissel Holtaas

Legg inn en kommentar