Norsk Breeders Trophy er i gang

Dette innlegget ble publisert 28. august 2009 og innholdet kan være utdatert.

Aathens Amon (e. Tobajo Picez/Falleur) vant 4-årstesten på Tune forrige helg. I Avlshest.nos 4-årschampionat ble det feilfri runde. Mange har meldt seg på i kampen om de gjeveste plasseringene i Norsk Breeders Trophy. Nytt av året er Avlshest.nos 4-årschampionat i sprang.

Det var 19 påmeldte ekvipasjer som stilte til start i klassen for de 4-årige hestene. Klassen var åpen med clear round-bedømming, og hinderhøyden lå på 90 cm. Et resultat på 13 feilfrie av 19 startende ekvipasjer tyder på godt forberedte unghester. Søndag gjennomføres finalen. Da øker høyden til 100 cm og det er igjen clear round-bedømming, men også en kvalitetsbedømmelse som går på ridbarhet, kapasitet og teknikk. Det vil bli en premiering av ekvipasjene, hvor den beste mottar et vinnerdekken.

Det ble mange fine nullrunder i et nokså ufyselig vær på Linnesvollen i dag. I den 5-årige finalen ble det til slutt 9 feilfrie ekvipasjer av i alt 14 startende. Hinderhøyden lå på 1,15 cm. I 6-årsklassene måtte hestene bryne seg på 1,25 cm høye hindere. Her startet det ti ekvipasjer, og seks står med null feil etter første dag. Alt kan med andre ord skje i løpet av de nærmeste to dagene.

Anita Sande og Ricardo gikk null i første avdeling av Norsk Breeders Trophy for 5-åringer.Stine Bergersen Løkken og Astoria åpnet sterkt i feltet av 6-åringer.