Lagfinale i dag

Dette innlegget ble publisert 28. august 2009 og innholdet kan være utdatert.

Geir Gulliksen og Cattani her under Norway Grand Prix tidligere i år. Det norske laget i sprangridning er på plass i Windsor for å kjempe om medaljene. Onsdag kveld var det duket for den første kvalifiseringsrunden.

Det ble ingen drømmestart på mesterskapet for det norske laget, men Geir Gulliksen og Cattani produserte en feilfri runde og endte på en 22. plass. Cattani er en 14 år gammel holsteinervallak etter Corrado/Silvester eid av Gulliksen selv.

– Jeg er veldig fornøyd med Cattani, for han er ingen rask hest fra naturens side. Sånn sett var det full uttelling for meg i dag. Jeg kunne ikke ridd raskere eller kuttet svingene mer. Cattani var godt med meg hele veien, og vi ligger jo relativt bra an lagmessig også, sa Gulliksen til Hestesport etter rittet.

Klassen ble vunnet av sveitsiske Pius Schwizer og Ulysse med tiden 68,31. Ulysse er en belgisk varmblod etter Nonstop/Jus de Pomme.

Også andreplassen gikk til Sveits etter at Steve Guerdat og Jalisca Solier sikret den nest beste tiden på 68,42 sekunder. Jalisca Solier er en 12 år gammel Selle Francais-hoppe etter Alligator Fontaine/Jalisco.

Dermed leder Sveits lagkonkurransen etter den innledende runden. På de neste plassene kom de to nederlandske lagmedlemmene Harrie Smolders og Angelique Hoorn. Smolders rir den ti år gamle belgiske varmbloden Exquis Walnut de Muze som er etter Nabab de Reve/Chin Chin.

Norge nummer 12
Tony Andrè Hansen og Camiro fikk med seg et riv, men ble med en relativt god tid tilslutt nummer 38. Mens både Morten Djupvik med Bessemeind’s Casino og Stein Endresen og Le Beau pådro seg en vegring hver, hvilket kostet viktige sekunder i denne tidshoppingen. De endte på henholdsvis 55. og 60. plass.

Det betyr at det norske laget ligger som nummer tolv så langt. Torsdag var hviledag for spranghestene før de skal i ilden igjen i dag. Første runde går i formiddag og de ti beste lagene går så videre til kveldens finale.