Dyktige unge avlere

Dette innlegget ble publisert 22. juli 2009 og innholdet kan være utdatert.

ChristianSpringborgI helgen ble det arrangert verdensmesterskap for unge avlere i Irland.

WBFSH hadde invitert unge avlere fra hele verden til å konkurrere seg i mellom. Tanken bak arrangementet er å skape en kontaktflate for unge avlere hvor de kan møte likesinnede og teste sine kunnskaper.

Konkurransen fant sted for første gang i Tyskland i 2001. Deltakerne konkurrerer i teorikunnskap, dømming av gangarter og løshopping, vurdering av eksteriør og mønstring.

17 forskjellige avlsorganisasjoner deltok i konkurransen som fant sted på Kildalton College i Kilkenny i Irland. Sverige deltok blant annet for første gang i år. Det var også deltakere fra Tyskland, Belgia, Holland, Irland, Danmark og Canada.

Det var tilslutt avlsforeningen Pferdezuchtverband Brandenburg-Anhalt som gikk av med den samlede seieren etter å ha fått en total på 2158 poeng. Foreningen tok også førsteplassen i seniorklassen.

Mens blant juniorene var det Westfalerforbundet som samlet flest poeng og tok hjem den samlede seieren, fulgt av Hannoveranerforbundet på andreplass.

Det ble også konkurert individuelt i de forskjellige klassene. Danske Christian Springborg vant mønstringsklassen for junior, mens svenske Gabriella Strandäng gikk av med seieren i eksteriørbedømmelsesklassen.

(Kilde: WBFSH)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*