Norskfødte på premielisten

Dette innlegget ble publisert 23. juni 2009 og innholdet kan være utdatert.

Ekras Last Edition (e. Laurin/Billion xx) og Connie Bull.

I den aller siste klassen under Norway Grand Prix slo flere norskfødte til.

Vinner ble Tina Klakegg og Levant (e. Lancer).På grunn av regn og dårlige forhold på gressbanen bidro over 60 personer til at alle klassene ble flyttet opp til den nye grusbanen. Det førte imidlertid også til at B-finalen i lille- og mediumtur ble flyttet fra kl 15 til 18. Tross mye forsinkelser var det mange som startet – hele 54 ekvipasjer.

Ingen kunne tukte Tina K. Klakegg på Levant (e. Lancer), men ekstra stas var det at norskfødte Ekras Last Edition (e. Laurin/Billlion xx) og hans eier, Connie Bull, red inn til en sterk andreplass et halvt sekund etter vinneren. Skimmelen ble kåret i 2007 – hovedsakelig på bakgrunn av sine gode, sportslige resultater. Han vant også Breeders-finalen for 6-åringer i 2006. Den nå 9-årige vallaken er oppdrettet av Per Martens.

Anita Sande fikk en 5. plass på norskfødte Astoria (e. Aston), mens Suzanne S. Bjørnsen og CC Top (e. CC Ladiesdream) og Inga Emilie Johnsen på Tobajo Picez (e. Cortez/Pik Trumf) red inn til henholdsvis 6. og 7. plass.

Nok en norskfødt hest kom med på premielisten. Trond Clemmetsen og Astor (e. Aston/Lancelot) ble til slutt nummer 14.

Tobajo Picez (e. Cortez/Pik Trumf) og Inga Emilie Johnsen.