En ny venn

(Foto: Eva Kindahl)Nå har lille Copy IV Me vært med oss her på gården i en uke og to dager.

Hun blir sterkere for hver dag som går og det er ei tøff lita jenta som tar mange løperunder – langt fra mor.

På fredag fikk Copy en ny venn når Baby`s Dreamkeeper xx (Babsan) kom hit sammen med sitt hingsteføll. Føllet har ikke fått noe navn, men jeg kaller han for «Juppe» siden faren er fullblodshingsten Joup xx.

Dette er ei hoppe jeg har fått og som jeg skal bruke til ridehestavl. JJ Horses fikk to avkom etter hennes mor, Rapid Vajima xx, fikk  før hun måtte avlives grunnet en skade.

Til høsten reiser føllet hjem til oppdretteren og da er forhåpentligvis Babsan et godt stykke på vei i sin drektighet. Jeg skal bedekke henne med Tobajo Pik Disney, som er en hingst jeg har stor tro på kan passe fint til ei fullblodshoppe.

Tobajo Pik Disney har jeg fulgt i snart et og et halvt år. Jeg så han første gang hjemme hos Tormod og Anka i Halden og trodde nesten jeg skulle besvime… På 3-årstesten i 2008, og kåringen på AEG i år var han dessverre spent. Men når Ellingsrud i helgen arrangerte 4-års cupen viste han seg fram riktig bra. Trude Hestengen rei han veldig bra og da skal dere vite at hun bare har sittet på han noen få ganger. Til tross for at himmelen åpnet seg gjorde han jobben sin på en utmerket måte og kunne reise hjem med 1. plassen og sluttresultatet 84.37 %.

I dag skal jeg til JJ Horses for å hente sæd til Buttan. Hun skal i år bedekkes med JJ Rayban og jeg er veldig fornøyd med at jeg til slutt har «landet» på han. Det har vært noen tenkerunder og jeg har også fått hjelp og råd av Poul Graugaard i Dansk Varmblod.

Han har vært veldig fornøyd med de hingstene jeg hadde sett ut til Buttan og det føles bra ut at han som er så «gammel i gamet» synes jeg gjør bra valg.

Jeg var flittig tilskuer under hingstekåringen på AEG der jeg kunne følge med på begge hingstene. I tillegg var jeg ivrig besøker av web-TV når Rayban gjorde sin bruksprøve i Sverige, der han også ble godkjent for avl. Som de fleste kanskje vet står han i år på stasjon i Sverige hos Jan Brink. Han ble framvist av Minna Telde når Jan hadde sin hingstevisning og interessen for hingsten i Sverige er stor.

Baby's Dreamkeeper e. Tiger Ben/Wajima xx med sitt hingsteføll. (Foto: Eva Kindahl)

Be the first to comment

Legg inn en kommentar