Auksjonshelg i Tyskland

Dette innlegget ble publisert 4. april 2009 og innholdet kan være utdatert.

(Faksimile: NRW)Søndag var det klart for den 37. eliteauksjonen i Westfalen.

I dag var det eliteauksjon i Vechta, hvor 79 hester fra de to forbundene OL og OS ble solgt. Vi kommer tilbake med auksjonsresultatene når de foreligger fra det tyske forbundet.

Søndag vil eliteauksjonen fra Münster sendes direkte på Clipmyhorse, hvor 60 ridehester og 12 føll skal gå under hammeren. Og selv om kvaliteten på hestene stiger, forventer arrangøren at prisene vil falle 10 til 12 prosent i forhold til fjoråret. – Denne gangen har vi en ytterst god kvalitet, lover Gabi Rund-Köllner som er assistent for auksjonsledelsen. Om den lavere prisforventningen forteller auksjonarius Bernd Richter at det gjør vondt. – Men vi kan leve med det, siden ridesporten fortsatt er på vei fram- og oppover.

Skulle krisen allikevel fortsette, innrømmer den 52-årige auksjonariusen at han blir litt engstelig. Allikevel fastholder han at krisen ikke vil få noen innflytelse på topphestenes prisnivå. Her er det ifølge Richter alltid kjøpere som er villig til å betale for kvaliteten de får. Derimot vil krisen ramme hestene i middels og lav prisklasse. Kjøperne til disse hestene er ofte hobbyryttere, som for øyeblikket må overveie ekstra nøye om de er villige til å betale 75 000 kroner for en ridehest.

– Hvis alt går som det skal på søndag, vil gjennomsnittsprisen på de 60 hestene være cirka 220 000 kroner, tipper Richter.

Da gjenstår det å se om den erfarne auksjonariusen får rett. Svaret får du på Avlshest.no så snart resultatene foreligger fra arrangøren.

Kilde: heste-nettet.dk

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*