Kåringsnemda på «studietur»

Cecilie Kilde og Magne Lilleng fulgte nøye med fra sidelinjen. Det var ikke bare norske hingster som hadde tatt turen til Herning i år. På tribunen fant vi også Cecilie Kilde og Magne Lilleng.

I år hadde et par av de norske dommerne fått støtte fra Norsk Varmblod for å dra på «studietur» til den danske hingstekåringen. Tanken er å studere det danske oppsettet og utveksle erfaringer med den danske kåringskommisjonen.

Cecilie Kilde og Magne Lillengen var på plass i Herning allerede onsdag og fikk anledning til å følge longeringen av de unge gangartshingstene. Dette tiltaket er nytt av året og avlskonsulent i Dansk Varmblod, Karina Christiansen, fortalte at dette hadde vært en nyttig erfaring som DV ville jobbe med å få enda bedre neste år. Hun sa også at DV vil forsøke å få til at også denne delen av vurderingen blir tilgjengelig for publikum fra neste år.

Cecilie Kilde sa at de har hatt en lærerik, men intens uke så langt, etter å ha tilbrakt nærmere tolv timer daglig i messehall M. Begge er erfarne dommere og Cecilie ledet den norske kåringsnemda under årets kåring på Brunstad, som i år bestod av Magne Lilleng og Guri Haarr, i tillegg til at de hadde med Poul Graugaard og Anita Sande som konsulenter.

Hun og Magne Lilleng hadde også forsøkt seg på å prøvedømme gangartshingstene under løsvisningen i Herning, hvilket de synes var en fin øvelse.

– Vi lå ganske riktig hele veien, sa Cecilie Kilde, som også kunne fortelle de håper å få til å dra til en av kåringene i Tyskland senere i år.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar