«Tenk før du avler»

Dette innlegget ble publisert 5. mars 2009 og innholdet kan være utdatert.

unghester«Tenk før du avler» er en helt ny kampanje som The British Horse Society har satt i gang.

Årsaken til kampanjen er det økende antallet  hester og ponnier som avles i England, samt nedgangstidene som oppleves over hele verden akkurat nå. Det har i flere år vært en gjennomgående trend at produksjonen av hester har vært større enn omsetningen. I en nedgangsperiode kommer dette enda mer til overflaten. Det er for mange hester og for få hesteeiere til å ta seg av dem – noe også det overveldende antallet hester som befinner seg på såkalte hestehjem er et sørgelig bevis på. Det er nemlig her mange hester ender sine dager hvis de ikke kan ris lenger eller få nye eiere, ifølge BHS.

– Man behøver bare besøke et av de billige hestemarkedene for å se følgene av overproduksjonen – ridehester og ponnier går for mindre enn prisen for en helaften på byen, sier Lee Hacket fra BHS.

Ifølge BHS er det for mange som avler på uegnede avlshopper som i verste fall nedarver sykdommer og skavanker til sine avkom som hesteeieren er uvitende om på grunn av manglende erfaring. Derfor oppfordrer BHS nå alle hesteeiere til å tenke seg om én gang til før de setter føll til verden. Det er nemlig svært mange å ta av allerede.

Kilde: Horsetalk og Heste-nettet.dk

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*