KWPN: Årets Hest 2008

Dette innlegget ble publisert 9. februar 2009 og innholdet kan være utdatert.

Hickstad og Eric Lamaze har hatt et godt år. (Foto: Ken Braddick/FEI)

Juryen og publikum har avsagt sin dom: Årets Hest 2008 i KWPN ble Hickstead.

Og det var ikke hvilket som helst som var nominert i år. Av 11 sterke kandidater var det opptil flere med OL-medaljer på veggen og andre sterke prestasjoner i året som var.

Tildelingen er basert på vurdering fra en jury og stemmer fra publikum. Juryen la i sin begrunnelse vekt på at ikke bare hadde Hickstead tatt hjem to OL-medaljer, men også prestert på toppnivå både i Europa og USA gjennom sesongen.

– Etter de olympiske lekene fortsatte Hickstead å vise seg som den vinneren vi kjenner han som. De siste månedene har Hickstead dessuten hatt flere flytimer enn en gjennomsnittsturist, sa en tydelig imponert jury sin begrunnelse.

Den 13 år gammel KWPN-hingsten etter Hamlet/Ekstein har dermed all grunn til å se seg meget fornøyd med 2008-sesongen. Ikke bare tok han og Eric Lamaze individuelt OL-gull og OL-sølv med det kanadiske laget i Hongkong, men som et resultat av sine prestasjoner lå Hickstead også rankert som verdens beste spranghest av World Breeding Federation for Sport Horses.

I tillegg ble det i desember kjent at grunnet stor pågang vil Hickstead bli tilgjengelig i avlen i begrenset omfang i 2009-sesongen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*