Årets Hingst i Sverige

Dette innlegget ble publisert 2. februar 2009 og innholdet kan være utdatert.

Kyra og Master-sønnen Max. (Foto: Kit Houghton/FEI)Kyra Kyrklunds velkjente Master 850 har blitt utnevnt til Årets Hingst i Sverige.

Den nå 21 år gamle hingsten etter Ceylon/Iran hadde sin glanstid i svensk avl på 90-tallet og det toppet seg med 214 bedekninger i 1995. De siste årene har han hatt bare en håndfull hopper, men han har ifølge ASVH hele 663 registrerte avkom gjennom sin 16 år lange avlskarriere.

Master har uten tvil satt sitt preg på svensk avl. Han har fem godkjente sønner etter seg og ble utnevnt til Elitehingst i 2006. Han har avkom som har vunnet unghestchampionater i Sverige, Danmark, Finland og Storbritannia. Master-sønnen Max konkurreres nå på Grand Prix-nivå av Kyra Kyrklund og ekvipasjen ligger for øyeblikket som nummer 8 på den internasjonale dressurrankingen.

De siste årene har Master ligget høyt oppe på WBFSH-rankingen over farshingster. Både i 2007 og 2008 lå han som nummer 7.

Master er oppdrettet av Poul-Erik Lang og hadde en lang og suksessfull dressurkarriere sammen med Kyra Kyrklund. Ekvipasjen startet 21 Grand Prix-klasser hvorpå de tok med seg 18 seire og 3 plasseringer. Et av høydepunktene var sjetteplassen i World Cup finalen i dressur i 1998.

AEG-publikumet fikk oppleve Kyra Kyrklund på onsdag, hvor hun holdt en dressurclinic. At elite- og avlshingsten De Noir og hans rytter Isabel Bache var blant ekvipasjene hun tok for seg, bidro til at dette var én av de mest populære innslagene på årets Arctic Equestrian Games.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*