Gangartshestene testet av fremmedrytter

På hingstekåringens andre dag fikk unghingstene prøvd seg under testrytter.

Etter en litt anspent førstedag i den store arenaen i går hadde de fleste av unghingstene landet litt i dag og viste seg fint frem under testrytter Nikolai Kowalski.

Først ut var 3-åringene Rachmaninov, Swix, Cool Boy, Thorsøs Ludwig og JJ Rayban. Av disse er det kun Cool Boy som har sprangavstamning, mens de fire andre alle er dressurbetonte gangartshingster. JJ Rayban er allerede kåret i det tyske hannoveranerforbundet, hvor han også ble premiehingst.

Alle ble først vist frem av egenrytter før Kowalski satte seg opp for å gjøre seg opp en formening om potensialet til hingstene. Kowalski er kåringsnemdas forlengede arm i vurderingen av ridbarheten og kapasiteten for tredje året på rad. Hingstene ble vist i skritt, trav og galopp. Det var også to hingster i hallen til enhver tid, noe som gjorde hingstene mer trygge i disse nye og uvante omgivelsene.

De tre 4 år gamle gangartshingstene var også i ilden i dag. Vivelstads Renoir har vært med på dette før, men måtte i fjor dra hjem uten å bli kåret, da han ifølge kåringsnemda manglet noe hingsteformat. Men ett år senere gjenstår det å se om de føler han har utviklet seg nok i riktig retning. De andre to, Løs Landtino og Tobajo Pik Disney, prøver seg for første gang i år. Tobajo Pik Disney imponerte under Eliteskuet i høst og ble under forbesiktigelsen anbefalt å stille til kåring  av dommere Cecilie Kilde og Poul Graugaard. I likhet med et par av de andre var han noe preget av atmosfæren i går, men i dag fikk han vist seg bedre frem.

I morgen kveld vil kåringsnemda, ledet av Cecilie Kilde, vurdere hingstenes eksteriør og hingstene vil bli vist løse i den store arenaen fra kl. 19.45. Hvis du ikke har mulighet til å være tilstede kan det hele sees på web-TV.

I tillegg vil flere gangartshingster bli ridd av testrytteren i morgen formiddag i lukket ridehus, mens spranghestene skal testes av Anita Sande.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar