Levende hestemuseum i Skåne?

Dette innlegget ble publisert 8. desember 2008 og innholdet kan være utdatert.

Nå kan alle hesteinteresserte glede seg over spennende nyheter fra vårt naboland Sverige. Flyinge har fått bevilget penger til å utføre en forstudie for å se om det er mulig å lage et levende hestemuseum på det store stutteriet i Skåne.

Tanken er å styrke Flyinge som kompetansesenter i regionen og bidra til økt interesse for hestenæringen generelt. Svenskene drømmer om å lage et museum som kan huse mer enn 100 forskjellige hestevogner som både kan kikkes på og prøves. De vil også gjerne få til en utstilling av utstyr og redskap som har blitt brukt i forbindelse med hestehold gjennom århundrene.

– Vi har jobbet med dette spørsmålet lenge og er fornøyd med å ha kommet så langt.Vi begynte å jobbe med dette for mer enn tre år siden så det har tatt litt tid, sier Gunnar Petersson fra Flyinge Utvikling til Skånskan.se.

Stutteriet huser i dag rundt 20 hingster og en mengde avlshopper og unghester. Flyinge har også et omfattende utdanningsprogram for både hester og ryttere.

1 Comment

  1. Hei, Min far var halvt svensk og halvt norsk. Han var nordisk mester i trav på 1930 tallet. Jeg har over to sekker med gammelt seltøy etter min far. Er dere interesser å få dette? Jeg gir det bort gratis.

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*