Dansk stutteri til salgs


Finanskrisen merkes, også innenfor hestebransjen.

For en drøy uke siden ble det klart at det danske stutteriet York skal selges. Etter mer enn 15 år, først på Bregnerødgård og senest 9 år på Stumpedyssegård, har Kiddy og Nick Elsass besluttet å oppgi sine hesteaktiviter. – Den generelle situasjonen i sammenheng med den finansielle krisen har satt sine spor også hos oss, skriver ekteparet på sin hjemmeside.

Nick Elsass har vært en profilert skikkelse innenfor galoppsporten og har tilført dansk hesteavl en nødvendig foredling. Stutteriet er kjent for sin høye kvalitet på fullblodshingstene, bl.a. hingsten Esteban xx, som har mer enn 250 avkom og bestod Dansk Varmblods materialprøve. Richard of York er også en av de store galopphingstene, med en samlet inntjening på 27 millioner kroner.

Trakehnerhingsten Kaiser Vilhelm har sammen med sin makker Anke ter Beek også gjort stor suksess på dressurbanene – blant annet på norsk jord. Under AEG på Brunstad i 2008 fikk ekvipasjen blant annet en 2. plass i lilletur – oppvisningen kan du se her.

Eiendommen ligger ute på nettsidene til eiendomsmeglerfirmaet Pernille Sam, og prisen ligger på 45 millioner danske kroner. Stutteri York ble oppført i 2000, og fremstår som svært moderne. Anlegget består blant annet av tre separate staller med i alt 52 store bokser, et ridehus på 20 x 40 m med tribune, en utendørs ridebane på 20 x 60 m og en overdekket walker.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar