Verdens beste avlsforbund 2008

Dette innlegget ble publisert 10. oktober 2008 og innholdet kan være utdatert.

I går publiserte det internasjonale rideforbundet (FEI) rangeringslistene for 2008, og det var få overraskelser i toppen.

Hollenderne og tyskerne innehar også i år de gjeveste posisjonene i både sprang og dressur. Hannoveranerforbundet og hollandske KWPN ligger på de to øverste plassene for dressurforbundene, mens KWPN og Westfalerforbundet topper på sprangsiden.

Det er gledelig å lese at våre naboland ligger høyt oppe på listen i begge grenene. Danmark ligger som tredje beste avlsforbund på dressursiden, mens svenskene har falt ned til femteplass bak Oldenburger Verband. På listen over de beste sprangforbundene, befinner derimot danskene seg på 12. plass, mens svenskene ligger seg på 9. plass.

I feltrittsdisiplinen er det den Irske Sportshesten som topper, etterfulgt av Selle Français og den franske Anglo-Araberen. Danskene ligger best an av våre naboer, på en beskjeden 20. plass.

Norsk Varmblod har dessverre mistet sin plassering som nr 19 på listen over sprangforbundene som man hadde i fjor, ettersom den norskfødte bidragsyteren CC (AK) Anima døde i en tragisk ulykke i sommer. Forbundet ligger nå som nr 34 av totalt 35 forbund, med 5 poeng.

Fullstendige lister over årets beste avlsforbund og hester i alle disipliner finner du på WBFSH.org.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*